Tarta floarea soarelui este un preparat foarte deosebit cu care iti vei impresiona chiar si cei mai exigenti musafiri. Ba mai mult, vei vedea ca te vor ruga sa le dai chiar si reteta. 
 
Ingrediente necesare:
 
Blat de tarta:
 
500 gr faina
90 ml ulei de masline extra virgin
200 ml vin alb secc
10 gr sare
 
Umplutura:
 
350 gr spanac fiert
350 gr ricotta
1 ou
100 gr parmezan razuit
sare si piper
pesmet

Mod de preparare: 
 
1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand rezulta o compozitie uniforma si neteda. Acoperiti aluatul intr-o folie de plastic pana pregatiti umplutura.
 
2. Amestecati spanacul cu ricotta. Adaugati oul, parmezanul sarea si piperul si mixati pana la omogenizare.
 
3. Scoateti aluatul din folie si impartiti-l in 2 bile egale. Intindeti cu sucitorul cele doua bile pana obtineti doua cercuri cu diametrul de aproximativ 30 cm.
 
4. Pe unul dintre cercurile obtinute imprastiati pesmet pentru a atrage umiditatea din umplutura. 
 
5. Adaugati umplutura peste pesmet, exact ca in poza de mai jos. Presarati parmezan deasupra, apoi acoperiti-o cu cel de-al doilea cerc din aluat.


 
6. Securizati marginile cu degetele, apoi presati cu o furculita pentru o prindere mai buna.


 
7. Plasati un bol mic in centrul tartei si presati usor pentru a da o forma de rotund centrului tartei.


 
8.Taiati marginile aluatului in fasii de aproximativ 2 cm grosime, apoi rasuciti-le, ca in fotografiile de mai jos.






 
9. Bagati tarta la cuptor la o temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute sau pana devine aurie.



Pofta buna!
 
Sursa articol si sursa foto: www.coolcreativity.com
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daniela Violeta Rafay, 14 mai 2015

    superba multumim pentru reteta

  • Fara foto

    mariana, 13 mai 2015

    Arata super,abia astept sa o fac maine

  • Fara foto

    Floareaflorica Fyk, 13 mai 2015

    cred ca e mica ,ar trebui sa fac 2 !!!!

  • Fara foto

    Carmen Mldoveanu, 05 martie 2015

    Nu are drojdie? ?

  • Fara foto

    Marioara Darlea, 05 martie 2015

    Arata bine ,cred ca am sa o ancerc ,multumesc!

  • Fara foto

    Bianca Stefanescu, 30 decembrie 2014

    am facut-o si eu dar cu branza.a iesit foarte buna si aspectuoasa

  • Fara foto

    Nica_Mate, 16 decembrie 2014

    foarte aspectoasa am facut-o de post cu ciuperci

  • Fara foto

    Iuliana Salgau, 05 decembrie 2014

    Arata nemai Pomenit de aspettos(super)

  • Fara foto

    31 octombrie 2014

    arata senzational ,cred ca merge si cu alte umpluturi

  • Fara foto

    Mihaela_Matees, 23 octombrie 2014

    e foarte buna...acum am scoso de la cuptor...

  • Fara foto

    Irina Canter, 20 octombrie 2014

    Arata minunat si cred ca gustul nu e rau deloc!

  • Fara foto

    cinela, 17 octombrie 2014

    trebuie neaparat incercata

  • Fara foto

    Marius Eftimie, 17 octombrie 2014

    Am sa incerc si eu reteta asta ,mai ales ca este de efect.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 17 octombrie 2014

    I,i place si cred ca este foarte buna,da bine la musafiri,prima zi cu musafiri si o fac.Multumesc.

  • Fara foto

    Doina Stefu Toader, 17 octombrie 2014

    Foarte ingenious!

  • Fara foto

    Catalina Volosincu, 16 octombrie 2014

    O tarta sarata foarte interesanta.. mai ales ...modelul!

  • Fara foto

    Liliana Creanga, 16 octombrie 2014

    Foarte interesanta pozitionarea tartei,

  • Fara foto

    Cerezaru Carmen, 16 octombrie 2014

    arata nemaipomenit am s-o incerc

  • Fara foto

    Gigi Georgescu, 16 octombrie 2014

    ce bine arata !!!!!

  • Fara foto

    Elena Cristea, 15 octombrie 2014

    Arata super

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 15 octombrie 2014

    frumos,parca e floarea soarelui,dar si gustos

  • Fara foto

    Liliana Nandra, 15 octombrie 2014

    delicios