Tarta floarea soarelui este un preparat foarte deosebit cu care iti vei impresiona chiar si cei mai exigenti musafiri. Ba mai mult, vei vedea ca te vor ruga sa le dai chiar si reteta. 
 
Ingrediente necesare:
 
Blat de tarta:
 
500 gr faina
90 ml ulei de masline extra virgin
200 ml vin alb secc
10 gr sare
 
Umplutura:
 
350 gr spanac fiert
350 gr ricotta
1 ou
100 gr parmezan razuit
sare si piper
pesmet

Mod de preparare: 
 
1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand rezulta o compozitie uniforma si neteda. Acoperiti aluatul intr-o folie de plastic pana pregatiti umplutura.
 
2. Amestecati spanacul cu ricotta. Adaugati oul, parmezanul sarea si piperul si mixati pana la omogenizare.
 
3. Scoateti aluatul din folie si impartiti-l in 2 bile egale. Intindeti cu sucitorul cele doua bile pana obtineti doua cercuri cu diametrul de aproximativ 30 cm.
 
4. Pe unul dintre cercurile obtinute imprastiati pesmet pentru a atrage umiditatea din umplutura. 
 
5. Adaugati umplutura peste pesmet, exact ca in poza de mai jos. Presarati parmezan deasupra, apoi acoperiti-o cu cel de-al doilea cerc din aluat.


 
6. Securizati marginile cu degetele, apoi presati cu o furculita pentru o prindere mai buna.


 
7. Plasati un bol mic in centrul tartei si presati usor pentru a da o forma de rotund centrului tartei.


 
8.Taiati marginile aluatului in fasii de aproximativ 2 cm grosime, apoi rasuciti-le, ca in fotografiile de mai jos.






 
9. Bagati tarta la cuptor la o temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute sau pana devine aurie.



Pofta buna!
 
Sursa articol si sursa foto: www.coolcreativity.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Daniela Violeta Rafay, 14 mai 2015

    superba multumim pentru reteta

  • mariana, 13 mai 2015

    Arata super,abia astept sa o fac maine

  • Floareaflorica Fyk, 13 mai 2015

    cred ca e mica ,ar trebui sa fac 2 !!!!

  • Carmen Mldoveanu, 05 martie 2015

    Nu are drojdie? ?

  • Marioara Darlea, 05 martie 2015

    Arata bine ,cred ca am sa o ancerc ,multumesc!

  • Bianca Stefanescu, 30 decembrie 2014

    am facut-o si eu dar cu branza.a iesit foarte buna si aspectuoasa

  • Nica_Mate, 16 decembrie 2014

    foarte aspectoasa am facut-o de post cu ciuperci

  • Iuliana Salgau, 05 decembrie 2014

    Arata nemai Pomenit de aspettos(super)

  • 31 octombrie 2014

    arata senzational ,cred ca merge si cu alte umpluturi

  • Mihaela_Matees, 23 octombrie 2014

    e foarte buna...acum am scoso de la cuptor...

  • Irina Canter, 20 octombrie 2014

    Arata minunat si cred ca gustul nu e rau deloc!

  • cinela, 17 octombrie 2014

    trebuie neaparat incercata

  • Marius Eftimie, 17 octombrie 2014

    Am sa incerc si eu reteta asta ,mai ales ca este de efect.

  • Marieta_Pall, 17 octombrie 2014

    I,i place si cred ca este foarte buna,da bine la musafiri,prima zi cu musafiri si o fac.Multumesc.

  • Doina Stefu Toader, 17 octombrie 2014

    Foarte ingenious!

  • Catalina Volosincu, 16 octombrie 2014

    O tarta sarata foarte interesanta.. mai ales ...modelul!

  • Liliana Creanga, 16 octombrie 2014

    Foarte interesanta pozitionarea tartei,

  • Cerezaru Carmen, 16 octombrie 2014

    arata nemaipomenit am s-o incerc

  • Gigi Georgescu, 16 octombrie 2014

    ce bine arata !!!!!

  • Elena Cristea, 15 octombrie 2014

    Arata super

  • Viorica Apostol, 15 octombrie 2014

    frumos,parca e floarea soarelui,dar si gustos

  • Liliana Nandra, 15 octombrie 2014

    delicios