Cum sa faci o tarta inedita in 9 pasi simpli

  Tarta floarea soarelui este un preparat foarte deosebit cu care iti vei impresiona chiar si cei mai exigenti musafiri. Ba mai mult, vei vedea ca te vor ruga sa le dai chiar si reteta.    Ingrediente necesare:   Blat de tarta:   500 gr faina 90 ml ulei de masline extra virgin 200 ml vin alb secc 10 gr sare   Umplutura:   350 gr spanac fiert 350 gr ricotta 1 ou 100 gr parmezan razuit sare si piper pesmet

Cum sa faci o tarta inedita in 9 pasi simpli

Mod de preparare:

1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand rezulta o compozitie uniforma si neteda. Acoperiti aluatul intr-o folie de plastic pana pregatiti umplutura.

2. Amestecati spanacul cu ricotta. Adaugati oul, parmezanul sarea si piperul si mixati pana la omogenizare.

3. Scoateti aluatul din folie si impartiti-l in 2 bile egale. Intindeti cu sucitorul cele doua bile pana obtineti doua cercuri cu diametrul de aproximativ 30 cm.

4. Pe unul dintre cercurile obtinute imprastiati pesmet pentru a atrage umiditatea din umplutura.

5. Adaugati umplutura peste pesmet, exact ca in poza de mai jos. Presarati parmezan deasupra, apoi acoperiti-o cu cel de-al doilea cerc din aluat.

6. Securizati marginile cu degetele, apoi presati cu o furculita pentru o prindere mai buna.

7. Plasati un bol mic in centrul tartei si presati usor pentru a da o forma de rotund centrului tartei.

8.Taiati marginile aluatului in fasii de aproximativ 2 cm grosime, apoi rasuciti-le, ca in fotografiile de mai jos.

9. Bagati tarta la cuptor la o temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute sau pana devine aurie.

Pofta buna!

Sursa articol si sursa foto: www.coolcreativity.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise