Cum sa faci un cheesecake savuros din numai 6 ingrediente

  Cine nu savureaza cu placere un desert cu multa ciocolata dupa o saptamana grea de munca? Si daca v-am spune ca acest desert nu necesita nici coacere si nici multe ingrediente? Si v-am spus ca nu aveti nevoie de mai mult de 20 minute pentru a-l pregati? Ei bine, astazi va vom invata cum sa pregatiti cel mai gustos si simplu cheesecake cu ciocolata si biscuiti. 

Cum sa faci un cheesecake savuros din numai 6 ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:

20 biscuiti Oreo
60 gr unt la temperatura camerei
2-3 linguri Nutella
40 gr alune de padure

Pentru umplutura:

80 gr ciocolata neagra
280 gr Nutella (impartita in doua recipiente)
500 gr crema de branza la temperatura camerei

Pentru decor:

75 gr alune de padure
3-4 biscuiti Oreo

Instructiuni de preparare:

1. Pentru blat:

- Amestecati toate ingredientele intr-un blender si maruntiti pana cand obtineti un aluat nisipos. Daca amestecul este prea uscat, mai adaugati putina Nutella.
- Asezati compozitia intr-o forma cu inel detasabil de 20 cm si nivelati bine, atat pe fundul tavii, cat si pe marginile ei.
-Dati la congelator pana cand pregatiti umplutura.

2. Pentru umplutura:

-Adaugati jumatate de Nutella impreuna cu ciocolata intr-un vas si bagati-le la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minut, verificand din 20 in 20 de secunde compozitia si amestecand-o. Daca nu aveti cuptor cu microunde, puteti pune bolul cu ciocolata pe baie de aburi.
- Amestecati restul de Nutella cu ciocolata topita, apoi adaugati si crema de branza. Mixati compozitia pana devine fina si aerata, precum mousse-ul.
- Adaugati crema peste crusta de biscuiti si nivelati cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit lat.

3. Pentru decor

- Maruntiti alunele de padure si biscuitii si adaugati deasupra cheesecake-ului. Puteti folosi diverse fructe sau chiar il puteti glazura cu ganache de ciocolata.
Se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore, fiind recomandat sa il lasati peste noapte la frigider.

Sursa articol si foto: www.hotchocolatehits.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise