Cum sa flambezi in 5 pasi simpli

Flambarea suna ca un proces pretentios, demn de restaurantele de lux si de bucatarii profesionisti. Cu toate acestea, noi suntem de parere ca este o tehnica pe care ar trebui sa o stapanim cu totii. De ce spunem asta? Pentru ca stim o multime de retete delicioase care necesita flambare: Coq au vin, Crepes Suzette,  banane flambate, vita in sos Marsala si lista poate continua. Si pentru ca trebuie sa pregatim macar o data in viata fiecare dintre aceste preparate delicioase, trebuie sa invatam si sa flambam. Nu e chiar asa greu. Iata cum se face.      

Cum sa flambezi in 5 pasi simpli

1. Alege o bautura care sa aiba maximum 40 % tarie alcoolica. Alege exact tipul de alcool precizat in reteta cu pricina pentru a te asigura ca nu dai gres. Fie ca este vorba de lichior, brandy sau bourbon, bautura trebuie sa fie turnata, in prealabil, intr-un recipient care nu poate lua foc (nu turna niciodata alcoolul direct in tigaie!).
2. Asigura-te ca bautura este calda (la temperatura camerei sau chiar mai calda). Nu o folosi daca abia ai scos-o de la frigider pentru ca ea nu se va aprinde si-ti va strica pe loc tot preparatul.
3. Asigura-te ca gatesti mancarea respectiva intr-o tigaie adanca, cu maner lung. Trage tigaia de pe foc si toarna alcoolul. Nu tine recipientul cu alcool deasupra focului atunci cand il pui in tigaie.
4. Odata ce ai pus alcoolul, nu amana flambarea. Foloseste un chibrit lung si aprinde marginile vasului, nu alcoolul in sine. Asigura-te ca incepe sa arda.
5. Dupa ce alcoolul s-a aprins, pune tigaia inapoi pe foc. Agit-o cu putere pentru ca tot alcoolul sa arda. In continuare, gateste mancarea la foc mediu pana cand flacarile se sting. Acum, ca ai terminat cu flambarea, continua sa respecti instructiunile din reteta pe care ai ales-o.
Asta e tot. Succes! :)

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise