Cum sa flambezi in 5 pasi simpli

Flambarea suna ca un proces pretentios, demn de restaurantele de lux si de bucatarii profesionisti. Cu toate acestea, noi suntem de parere ca este o tehnica pe care ar trebui sa o stapanim cu totii. De ce spunem asta? Pentru ca stim o multime de retete delicioase care necesita flambare: Coq au vin, Crepes Suzette,  banane flambate, vita in sos Marsala si lista poate continua. Si pentru ca trebuie sa pregatim macar o data in viata fiecare dintre aceste preparate delicioase, trebuie sa invatam si sa flambam. Nu e chiar asa greu. Iata cum se face.      

Cum sa flambezi in 5 pasi simpli

1. Alege o bautura care sa aiba maximum 40 % tarie alcoolica. Alege exact tipul de alcool precizat in reteta cu pricina pentru a te asigura ca nu dai gres. Fie ca este vorba de lichior, brandy sau bourbon, bautura trebuie sa fie turnata, in prealabil, intr-un recipient care nu poate lua foc (nu turna niciodata alcoolul direct in tigaie!).
2. Asigura-te ca bautura este calda (la temperatura camerei sau chiar mai calda). Nu o folosi daca abia ai scos-o de la frigider pentru ca ea nu se va aprinde si-ti va strica pe loc tot preparatul.
3. Asigura-te ca gatesti mancarea respectiva intr-o tigaie adanca, cu maner lung. Trage tigaia de pe foc si toarna alcoolul. Nu tine recipientul cu alcool deasupra focului atunci cand il pui in tigaie.
4. Odata ce ai pus alcoolul, nu amana flambarea. Foloseste un chibrit lung si aprinde marginile vasului, nu alcoolul in sine. Asigura-te ca incepe sa arda.
5. Dupa ce alcoolul s-a aprins, pune tigaia inapoi pe foc. Agit-o cu putere pentru ca tot alcoolul sa arda. In continuare, gateste mancarea la foc mediu pana cand flacarile se sting. Acum, ca ai terminat cu flambarea, continua sa respecti instructiunile din reteta pe care ai ales-o.
Asta e tot. Succes! :)

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise