Cum sa nu mai faci risipa de mancare - cateva trucuri utile

Datele de expirare de pe multe alimente pot fi inselatoare, la fel si felul in care se prezinta acestea dupa ce ai uitat de ele mai mult decat trebuie. De aceea, ajungem sa aruncam aproape jumatate din alimentele pe care le cumparam. Pe langa faptul ca aruncam bani pe fereastra, risipa de mancare este si o sursa de poluare ale carei efecte incepem sa le resimtim cu adevarat abia acum. La nivel global, se duce o adevarata lupta cu acest fenomen, de aceea iti prezentam si noi cateva trucuri utile prin care poti sa economisesti bani si sa intri si tu in batalia impotriva risipei de mancare.   

Cum sa nu mai faci risipa de mancare - cateva trucuri utile

Cum iti dai seama daca ouale mai sunt bune de mancat

Pe oua este trecuta o data de expirare. Insa, aceasta este pusa acolo doar orientativ. Nimeni nu are cum sa-si dea seama exact cand va expira oul respectiv. De fapt, unele oua sunt bune de mancat si la 5 saptamani dupa data de expirare.

Exista un truc simplu prin care poti sa verifici daca un ou mai este sau nu comestibil. Umpli cu apa un bol si pui oul in el, daca acesta se scufunda, atunci oul e bun de mancat. In caz contrar, nu mai este bun.

Explicatia este urmatoarea: coaja de ou "respira", ceea ce inseamna ca permite aerului sa patrunda inauntru. In timp, umiditatea din interiorul oului se pierde si este inlocuita cu aer care favorizeaza aparitia bacterilor ce altereaza albusul.

A doua viata a legumelor scofalcite

Legumele scofalcite pot fi readuse la viata, fie ca este vorba de morcovi, salata sau broccoli. Nu trebuie decat sa le pui intr-un bol cu apa si gheata. Efectul te va surprinde.

Magia din congelator

Daca iti raman resturi de ceapa sau sos de rosii, cel mai bine este sa le depozitezi in congelator, nu in frigider. Astfel, acestea vor putea fi refolosite chiar si dupa o saptamana.

De asemenea, painea poate fi si ea pastrata mai mult timp in congelator, mai ales daca o feliezi inainte.
Laptele este un alt aliment pe care il poti baga in congelator, mai ales daca stii ca urmeaza sa pleci o perioada mai lunga de acasa. Astfel, vei avea lapte pentru cafea imediat dupa ce te intorci din concediu, fara sa mai fii nevoit sa dai o fuga pana la magazin.

Nu arunca laptele acru

Nici laptele acru nu e de aruncat. Acesta poate fi folosit la gatit, in loc de iaurt.

Clatitele facute cu lapte acru sunt la fel de bune ca cele cu lapte proaspat, iar gustul acru nu se simte deloc. In acelasi timp, sunt chiar mai pufoase decat cele facute cu lapte normal. Incearca sa faci acest experiment!

Sursa foto si articol: www.npr.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor