Pieptul de pui este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucatarie, fie ca vorbim despre pregatirea unei salate, a unei tocanite sau a unei fripturi simple si delicioase. Mai mult decat atat, pieptul de pui este o sursa esentiala de proteine slabe, fiind de mare ajutor in lupta impotriva kilogramelor.

Cu toate acestea, uneori poate parea lipsit de gust si putem ajunge chiar sa ne plictisim de el. Ei bine, garantam ca aceasta metoda de a pregati pieptul de pui il va transforma intr-un preparat mereu plin de savoare.
 
Condimentele pot transforma complet gustul pieptului de pui, asadar simtiti-va liberi de a adauga orice condiment va este pe plac. Nu este neaparat necesar sa marinati pieptul de pui, insa o scurta "baie" in saramura va face cu siguranta diferenta, facand carnea mult mai suculenta. 

Ingrediente:
 
1-4 bucati piept de pui dezosat fara piele, de dimensiuni similare
1 lingura ulei de masline sau unt nesarat
sare si piper
 
Ustensile:
 
un borcan sau pahar larg
o tigaie cu capac
un cleste de bucatarie
 
Metoda de preparare:
 
1. Aplatizati pieptul de pui.  Asezati pieptul de pui pe un tocator si cu ajutorul fundului unui borcan sau al unui pahar bateti-l usor, cu grija sa nu se rupa. Puteti bate carnea si cu ajutorul unui cutit de bucatarie, daca aveti indemanarea necesara.

 
2. Condimentati carnea. Adaugati sare, piper si orice alte condimente va sunt pe plac.
 
3. Pregatiti tigaia. Aprindeti aragazul la foc mediu spre mare. Odata ce se incinge tigaia, adaugati untul sau uleiul de masline, avand grija sa il raspanditi pe toata suprafara tigaii.
 
4. Gatiti pieptul de pui pentru 1 minut, fara a-l misca, la foc mediu, pana cand capata o culoare usor aurie.
 
5. Intoarceti carnea si dati focul la intensitate mica. 
 
6. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati carnea pentru 10 minute. In acest timp, nu scoateti capacul!
 
7. Opriti focul si lasati carnea inca 10 minute in tigaie. Din nou, nu ridicati capacul!
 
8. Dupa 10 minute, scoateti capacul si puiul este gata.  Taiati si savurati.

Sursa articol:  www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2015

    Cel mai savuros piept de pui, mie mi se pare a fi Puiul Kiev !

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 24 aprilie 2015

    Cel mai savuros piept de pui, mie mi se pare a fi Puiul Kiev !

  • Fara foto

    Dumitrescu Dumitru, 23 aprilie 2015

    Perfect !

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 23 aprilie 2015

    Cuptorul e mai "sfant " de cat prajitul pe flacara !

  • Fara foto

    Maria Nuta Otican, 21 aprilie 2015

    bun dar la cuptor

  • Fara foto

    Flory Oprea, 21 aprilie 2015

    Foarte bun!

  • Fara foto

    Valeria Pop, 21 aprilie 2015

    Este o rețetă pentru începători !

  • Fara foto

    Chelariu Gabriela, 20 aprilie 2015

    super