Ceapa, unul dintre alimentele pe care le folosim cel mai des in prepararea mancarurilor, elibereaza, in momentul in care o taiem, un gaz foarte iritant care cauzeaza lacrimarea ochilor. Din fericire, exista cinci trucuri usoare, pe care le puteti folosi pentru a taia ceapa fara sa plangeti. Astazi, vi le impartasim si voua.
 
  1. Bagati ceapa la congelator pentru 10-15 minute inainte de a o toca. Se spune ca aceasta este ce mai eficienta metoda de a reduce enzimele care cauzeaza eliberarea gazului iritant.
  2. Taiati ceapa sub apa. Umpleti un bol cu apa, scufundati ceapa inauntru, iar apoi o puteti taia fara ca ochii sa va mai lacrimeze.
  3. Aprindeti o lumanare mare langa tocatorul pe care taiati ceapa. Astfel, flacara va atrage gazul si va va scapa de problema!
  4. Folositi un cutit cu lama foarte ascutita. Cu cat lama trece mai usor prin ceapa, cu atat aceasta va elibera mai putine substante iritante, iar ochii vostri vor fi protejati.
  5. Purtati lentile de contact. Daca aveti probleme de vedere si purtati lentile de contact in general, tineti-le pe ochi si atunci cand tocati ceapa. Ele vor crea o bariera si va vor proteja de efectul neplacut.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Luminita Ticolea, 08 iunie 2014

    Eu pur si simplu suflu aer spre ceapa

  • Fara foto

    Nedelcu Georgeta, 31 mai 2014

    Ţineţi apă în gură, atâta timp cât tăiaţi ceapa şi nu veţi mai lăcrima. Metoda e probată!

  • Fara foto

    kok miori, 28 mai 2014

    Nu stiam ca ceapa e asa o problema o tai in fiecare zi si nu plang si nu lacrimez si tai deajunsa ceapa/

  • Fara foto

    Ioan Suciu, 26 mai 2014

    ,,,,,,,,,,interesant !

  • Fara foto

    Nitza Kmy, 26 mai 2014

    cel mai simplu,e sa tineti un bat de chibrit in gura cu pucioasa in afara.nu ustura deloc.

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru, 26 mai 2014

    Eu nu vorbesc cu nimeni si tin apa in gura pe timpul cand toc ceapa!!!...

  • Fara foto

    Coman Mariana, 26 mai 2014

    e de ras sau e de plans'!

  • Fara foto

    Coman Mariana, 26 mai 2014

    SAU O FARFURIE CU SARE LANGA TOCATORUL DE CEAPA , EU ASA FAC,,,,. ATUNCI CAND E MULTA CEAPA

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 25 mai 2014

    educatie in bucatarie.

  • Fara foto

    Adrian Bolea, 25 mai 2014

    inca 3 sfaturi:tine apa in gura sau trecilama cutitului bine spalat prin paine sau ceapa lasa-ta in apa rece 10 minute

  • Fara foto

    Petre Ţigău, 22 septembrie 2013

    așa-i în tenis

  • Fara foto

    Stelu Beldi, 21 septembrie 2013

    Emma a gasit cea mai buna rezolvare .ai dreptate.salutari tuturor.

  • Fara foto

    Georgescu Dumitru, 21 septembrie 2013

    Dana Baron O !!! Ba da!

  • Fara foto

    Georgescu Dumitru, 21 septembrie 2013

    Asa patesc eu.

  • Fara foto

    Viorica Joimir, 21 septembrie 2013

    daca atita stiti! acum va zic cum e cel mai bine.......cind curatati ceapa sa nui taiati niciodata radacina tocmai de la radacina ies toxinele de lapte iute incercati ,,,,siiiiii,,,,,,bingaaaaa o sa-mi dati dreptate,,,,,,,,,,,,, astept comentariiiiiiiiii

  • Fara foto

    21 septembrie 2013

    Cand taiati ceapa, nu respirati pe nas, ci pe gura.ASTA-I TOT!

  • Fara foto

    Shoshana Samolski, 21 septembrie 2013

    Hi, Ce spui?'''' am sa incerc, zsuzsi din Camya Peru

  • Fara foto

    Gherghe Sebastian, 20 septembrie 2013

    ca sa nu te usture ochii de la ceapa,mesteci in gura un ardei foarte iute.

  • Fara foto

    analugojana, 20 septembrie 2013

    Eu tai ceapa afara ,in spatiu deschis...cea mai la indemana si eficienta metoda....parerea mea....

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 20 septembrie 2013

    Interesante idei ! Cea cu congelatorul...nu o stiam !

  • Fara foto

    Nicoleta Ispas, 20 septembrie 2013

    trucul imi cer scuze..

  • Fara foto

    Emma Orasanu, 20 septembrie 2013

    eu am gasit cea mai buna metoda....il pun pe sotul meu sa o taie.....sa-l vad si pe el plingind o data pe an....asa nu plingi

  • Fara foto

    Dana Baron, 20 septembrie 2013

    sau si mai bine beti o bere, nu o sa va mai pese....

  • Fara foto

    Dana Baron, 20 septembrie 2013

    ha,ha,ha....

  • Fara foto

    LUBITA, 20 septembrie 2013

    Foarte interesant chiar daca nu cred!!cand ai de taiat 1-2cepe,functioneaza toate metodele dar ce ne facem acum cu bucatarelile la borcan cand avem de taiat cate1-2 kg de ceapa....hai sa fim seriosi cu toate metodele serioase sau spuse in gluma!

  • Fara foto

    Nitza_Kmy, 20 septembrie 2013

    se tine un bat de chibrit in gura cu capatul de pucioasa in afara in timp ce taiati ceapa.de ani buni astfel o tai si nu ustura ochii deloc.

  • Fara foto

    I. Carmen, 20 septembrie 2013

    Optiunea cu tinutul apei in gura e probata si de mine si merge cat timp nu taiati ceapa industrial.

  • Fara foto

    20 septembrie 2013

    sau treceti cutitul inainte prin otet sau suc de lamaie!

  • Fara foto

    Manu Gmz, 20 septembrie 2013

    sau cea mai normala: taie ceapa langa aragazul pornit :)))

  • Fara foto

    Eugenia Melinte, 20 septembrie 2013

    Bravo d-nul Sorin!Testat,functioneaza!!!!!!

  • Fara foto

    Crisa Mede, 20 septembrie 2013

    Sau tineti apa in gura :) cand tocati....si asta e probata.

  • Fara foto

    Sorin Krumholtz, 20 septembrie 2013

    mai exista o tehnica, incredibila dar probata: in timp ce taiati ceapa, mestecati paine, fara a o inghiti. sorin

  • Fara foto

    Norm Perkins, 20 septembrie 2013

    I like it even if I can't understand it.

  • Fara foto

    Alex Doina Isai, 20 septembrie 2013

    Curata un morcov cu cutitul si apoi taie ceapa. N-o sa plingi !!!

  • Fara foto

    assiris, 19 septembrie 2013

    Mai am si eu variante. 6. Când tai ceapa, fluieri o melodie. Aerul va imprastia agentul lacrimogen; dacă nu stii sa fluieri poti folosi un ventilator. 7. Poti utiliza un tocator tegume Happy Chop (Slap-Chop) 8. Poți folosi o mască de gaze :)) 9. Poți ruga un prieten să te ajute. :))

  • Fara foto

    Marius Saca Blasiu, 19 septembrie 2013

    Foarte tare,si interesant