- un pahar cu gura mai larga sau un sfesnic
- o farfurie mare, simpla
- un adeziv puternic cu silicon
- vopsea alba sau transparenta pentru suprafete din sticla
- spray-uri cu vopsea colorata
- manusi de unica folosinta
Modul de confectionare:
1. Curata orice eticheta de pe vesela pe care urmeaza sa o folosesti. Spala atat paharele sau sfesnicele, cat si farfuriile cu apa si detergent de vase din plin. Asigura-te ca nicio urma de grasime nu scapa necuratata.
2. Pe o masa asaza ziare sau celofan pentru a o proteja de vopseaua pe care o vei folosi. Pune farfuriile cu fata in jos si, exact in mijlocul lor, asaza sfesnicul sau paharul cu gura larga.
3. Dupa ce te-ai asigurat ca paharul este pozitionat exact pe mijloc, poti incepe vopsirea veselei. Aplica un strat gros de vopsea pentru suprafete din sticla pe fiecare dintre parti si las-o sa se usuce timp de 15-20 de minute (sau in functie de timpul indicat pe ambalaj).
4. Apoi aplica mai multe straturi de vopsea colorata pe ambele parti ale veselei. Vopseste mai intai fata, lasa vesela la uscat si abia dupa ce s-a uscat vopseaua treci la urmatoarea etapa. Intoarce farfuria cu fata in jos, pozitioneaza din nou paharul in mijlocul acesteia si vopseste din nou in culoarea pe care ai folosit-o si anterior. Lasa-le la uscat pentru cateva ore.
5. Dupa ce acestea s-au uscat complet, ridica paharul sau sfesnicul care tin loc de picior si aplica adeziv cu silicon pe urma nevopsita lasata de gura paharului/sfesnicului. Lipeste piciorul si preseaza incet. Lasa-l la uscat in functie de timpul indicat pe ambalaj (10-12 ore).
6. Odata ce piciorul platoului este complet lipit, poti spala noul platou cu apa din plin si il poti folosi cu incredere.
Acum te poti apuca de pregatit un desert delicios pe care sa-l asezi pe noul tau platou. Nu uita sa pui pe el un servetel sau un prosop special de bucatarie inainte de a aseza desertul pentru ca acesta sa nu ia contact cu vopseaua. Succes!
Pe Gustos.ro gasesti o multime de retete delicioase de prajituri, torturi si alte dulciuri diverse.

sursa articol si sursa foto
Comentarii
Adaugă comentariu