Cum sa-ti creezi propriul platou cu picior pentru deserturi

De fiecare data cand pregatesti torturi delicioase, placinte, prajituri sau cupcakes te intrebi pe ce sa le asezi pentru un aspect mai frumos? Si noi am patit-o de nenumarate ori pana sa aflam ca exista o modalitate rapida si chiar foarte ieftina de a-ti crea propriul platou cu picior pentru deserturi. Ai nevoie doar de cateva lucruri si de putin timp liber. Iata cum iti poti confectiona si tu un astfel de platou, cum doar in magazine vezi.  

Cum sa-ti creezi propriul platou cu picior pentru deserturi

Ai nevoie de:

- un pahar cu gura mai larga sau un sfesnic

- o farfurie mare, simpla
- un adeziv puternic cu silicon
- vopsea alba sau transparenta pentru suprafete din sticla
- spray-uri cu vopsea colorata
- manusi de unica folosinta
Modul de confectionare:
1. Curata orice eticheta de pe vesela pe care urmeaza sa o folosesti. Spala atat paharele sau sfesnicele, cat si farfuriile cu apa si detergent de vase din plin. Asigura-te ca nicio urma de grasime nu scapa necuratata.
2. Pe o masa asaza ziare sau celofan pentru a o proteja de vopseaua pe care o vei folosi. Pune farfuriile cu fata in jos si, exact in mijlocul lor, asaza sfesnicul sau paharul cu gura larga.
3. Dupa ce te-ai asigurat ca paharul este pozitionat exact pe mijloc, poti incepe vopsirea veselei. Aplica un strat gros de vopsea pentru suprafete din sticla pe fiecare dintre parti si las-o sa se usuce timp de 15-20 de minute (sau in functie de timpul indicat pe ambalaj).
4. Apoi aplica mai multe straturi de vopsea colorata pe ambele parti ale veselei. Vopseste mai intai fata, lasa vesela la uscat si abia dupa ce s-a uscat vopseaua treci la urmatoarea etapa. Intoarce farfuria cu fata in jos, pozitioneaza din nou paharul in mijlocul acesteia si vopseste din nou in culoarea pe care ai folosit-o si anterior. Lasa-le la uscat pentru cateva ore.
5. Dupa ce acestea s-au uscat complet, ridica paharul sau sfesnicul care tin loc de picior si aplica adeziv cu silicon pe urma nevopsita lasata de gura paharului/sfesnicului. Lipeste piciorul si preseaza incet. Lasa-l la uscat in functie de timpul indicat pe ambalaj (10-12 ore).
6. Odata ce piciorul platoului este complet lipit, poti spala noul platou cu apa din plin si il poti folosi cu incredere.
Acum te poti apuca de pregatit un desert delicios pe care sa-l asezi pe noul tau platou. Nu uita sa pui pe el un servetel sau un prosop special de bucatarie inainte de a aseza desertul pentru ca acesta sa nu ia contact cu vopseaua. Succes!

Pe Gustos.ro gasesti o multime de retete delicioase de prajituri, torturi si alte dulciuri diverse.

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise