Cum sa-ti creezi propriul platou cu picior pentru deserturi

De fiecare data cand pregatesti torturi delicioase, placinte, prajituri sau cupcakes te intrebi pe ce sa le asezi pentru un aspect mai frumos? Si noi am patit-o de nenumarate ori pana sa aflam ca exista o modalitate rapida si chiar foarte ieftina de a-ti crea propriul platou cu picior pentru deserturi. Ai nevoie doar de cateva lucruri si de putin timp liber. Iata cum iti poti confectiona si tu un astfel de platou, cum doar in magazine vezi.  

Cum sa-ti creezi propriul platou cu picior pentru deserturi

Ai nevoie de:

- un pahar cu gura mai larga sau un sfesnic

- o farfurie mare, simpla
- un adeziv puternic cu silicon
- vopsea alba sau transparenta pentru suprafete din sticla
- spray-uri cu vopsea colorata
- manusi de unica folosinta
Modul de confectionare:
1. Curata orice eticheta de pe vesela pe care urmeaza sa o folosesti. Spala atat paharele sau sfesnicele, cat si farfuriile cu apa si detergent de vase din plin. Asigura-te ca nicio urma de grasime nu scapa necuratata.
2. Pe o masa asaza ziare sau celofan pentru a o proteja de vopseaua pe care o vei folosi. Pune farfuriile cu fata in jos si, exact in mijlocul lor, asaza sfesnicul sau paharul cu gura larga.
3. Dupa ce te-ai asigurat ca paharul este pozitionat exact pe mijloc, poti incepe vopsirea veselei. Aplica un strat gros de vopsea pentru suprafete din sticla pe fiecare dintre parti si las-o sa se usuce timp de 15-20 de minute (sau in functie de timpul indicat pe ambalaj).
4. Apoi aplica mai multe straturi de vopsea colorata pe ambele parti ale veselei. Vopseste mai intai fata, lasa vesela la uscat si abia dupa ce s-a uscat vopseaua treci la urmatoarea etapa. Intoarce farfuria cu fata in jos, pozitioneaza din nou paharul in mijlocul acesteia si vopseste din nou in culoarea pe care ai folosit-o si anterior. Lasa-le la uscat pentru cateva ore.
5. Dupa ce acestea s-au uscat complet, ridica paharul sau sfesnicul care tin loc de picior si aplica adeziv cu silicon pe urma nevopsita lasata de gura paharului/sfesnicului. Lipeste piciorul si preseaza incet. Lasa-l la uscat in functie de timpul indicat pe ambalaj (10-12 ore).
6. Odata ce piciorul platoului este complet lipit, poti spala noul platou cu apa din plin si il poti folosi cu incredere.
Acum te poti apuca de pregatit un desert delicios pe care sa-l asezi pe noul tau platou. Nu uita sa pui pe el un servetel sau un prosop special de bucatarie inainte de a aseza desertul pentru ca acesta sa nu ia contact cu vopseaua. Succes!

Pe Gustos.ro gasesti o multime de retete delicioase de prajituri, torturi si alte dulciuri diverse.

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise