Cum scapi de respiratia urat mirositoare - 5 pasi simpli

Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de mai multe afectiuni. Insa, atunci cand este vorba despre factorii din cavitatea bucala, exista cateva trucuri pentru a anihila aceste mirosuri si pentru a avea una dintre cele mai placute respiratii.  Este vorba, bineinteles, si de mentinerea igienei cavitatii bucale, dar si despre cateva alimente care elimina mirosurile neplacute.  Mai jos aveti cativa pasi simpli pe care, daca ii veti respecta, nu veti mai avea aceasta problema:

Cum scapi de respiratia urat mirositoare - 5 pasi simpli

1. Bineinteles, spalatul pe dinti este foarte important: de doua ori pe zi.

Insa, cel mai important este sa curatati cu periuta si interiorul obrajilor si limba, deoarece aceste suprafete reprezinta peste 60% din cavitatea bucala si, de cele mai multe ori, aici se formeaza si raman mirosurile neplacute.

Ata dentara si apa de gura pot fi si ele foarte folositoare pentru indepartarea bacteriilor responsabile pentru respiratia urat mirositoare.

2. De ce ne trezim dimineata cu o respiratie urat mirositoare? Pentru ca pe timpul noptii glandele salivare isi intrerup activitatea. Asta inseamna ca avem mai putina saliva in gura pe timpul noptii, iar saliva are proprietati antibacteriene. Asa ca, dimineata este bine sa ne hidratatm imediat, pentru a activa glandele salivare, care vor produce, din nou, saliva.

3. Usturoiul si ceapa sunt doua dintre alimentele care ne dau o respiratie neplacuta. Insa, exista si alimente care reduc mirosurile neplacute din gura: iaurtul, telina, morcovii, merele, portocalele, pepenele si alunele.

4. Poate nu va puteti spala pe dinti chiar dupa fiecare masa, dar puteti macar sa va clatiti gura cu apa. In acest mod, veti indeparta particulele de mancare care altfel s-ar fi descopus in interiorul cavitatii bucale, cauzand mirosuri neplacute.

5. Dupa cum probabil ati observat si voi, guma de mestecat nu indeparteaza total mirosurile neplacute. Insa, exista cateva plante care indeparteaza 100% mirosurile neplacute (usturoi, ceapa. etc.) atunci cand sunt mestecate: patrunjelul, chimenul dulce, menta sau mararul.

Sursa foto: popsugar.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise