De-a lungul timpului, pregatirea ciupercilor a fost un subiect intens dezbatut de catre bucatari si gospodine. Ca sa fim cinstiti, intr-adevar ciupercile sunt printre cele mai misterioase ingrediente de care ne folosim la gatit, incepand de la modul in care cresc pana la modalitatea cea mai buna de a le pregati. 
 
Ciupercile sunt o sursa de vitamine ce nu poate fi neglijata, si tocmai de aceea este bine sa stim cum sa le pregatim pentru a putea profita la maximum de beneficiile pe care ni le pot oferi.
 
O intrebare cheie se ridica in momentul in care vorbim despre ciuperci: trebuie sa le spalam sau nu? 
 
In trecut, exista ideea potrivit careia ciupercile nu trebuie niciodata spalate. Motivul pentru care nu se spalau ciupercile era faptul ca ele absorb foarte multa apa, avand o suprafata plina de pori, iar acest lucru ar fi dus la o pierdere a gustului. Pentru curatarea lor se folosea un prosop umed cu care se stergea intreaga lor suprafata.
 
Oponentii acestei teorii au pus accentul pe cantitatea mare de apa (84-94%) pe care ciupercile o au oricum in compozitia sa, argumentand ca ciupercile nu au cum sa absoarba o cantitate semnificativa de apa in momentul in care sunt spalate. 
 
Asadar putem spune ca ciupercile trebuie si pot si spalate fara probleme, atat timp cat le facem "dus" si nu "baie". 
 
Sursa articol: www.huffingtonpost.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Letitia Niculae Cosma, 29 martie 2016

    Eu folisesc hribi, care se curata si se spala fara sa absoarba apa

  • Fara foto

    Frumoasa Dinpadure, 29 martie 2016

    Iei ce-i mai valoros la ciuperci. Pielita.

  • Fara foto

    Frumoasa Dinpadure, 29 martie 2016

    Excelent. Asa trebuie procedat.

  • Fara foto

    Frumoasa Dinpadure, 29 martie 2016

    Nu, niciodata. Ciupercile se spala si se folosesc intregi. Asta am invatat de la cei mai buni profesionisti . Sigur ca trebuie taiata functie de preparat. Eu le prefer taiate bucati mai mari.

  • Fara foto

    Adrian Ionescu, 29 martie 2016

    Și între lamele?

  • Fara foto

    Doina Brebenel, 29 martie 2016

    intre fantele de pe interior ramane nisip/pamant si crantane in dinti. N-as risca sa nu le spal.

  • Fara foto

    Ana Buzaru, 21 aprilie 2015

    Da,

  • Fara foto

    Cristina Diana Hattab, 07 martie 2015

    eu le lau pielita si raman curate,nu le mai spal

  • Fara foto

    Scoty Anna, 12 februarie 2015

    Trebuie spalate, ramane pe ele pamant , nisip, din locul in care au fost cultivate si crantzane in gura daca nu sunt spalate suficient ! Incercati sa gatiti Pleurotus, fara sa fie bine spalate, ti-e mai mare ciuda, iti vine sa le arunci ! Nu numai Pleurotus, si cu buretzii , cu toate e la fel !

  • Fara foto

    Daniel Bradu, 11 februarie 2015

    eu le cumpar de regule pe cele mai curate si in plus le mai curat si cu o pensula

  • Fara foto

    Florica Stoian, 10 februarie 2015

    Eu le spal la jet de apa şi folosesc un burete de spalat vase nou. Se ındeparteaza o pielita f .subtire.

  • Fara foto

    Stanciu Melania, 09 februarie 2015

    Le curatam de pielite?

  • Fara foto

    Bereczki Ocsi Istvan, 06 februarie 2015

    sun t mult mai gustoase daca le stergem ,numai!!!