Cum se curata corect ciupercile

De-a lungul timpului, pregatirea ciupercilor a fost un subiect intens dezbatut de catre bucatari si gospodine. Ca sa fim cinstiti, intr-adevar ciupercile sunt printre cele mai misterioase ingrediente de care ne folosim la gatit, incepand de la modul in care cresc pana la modalitatea cea mai buna de a le pregati.   

Cum se curata corect ciupercile

Ciupercile sunt o sursa de vitamine ce nu poate fi neglijata, si tocmai de aceea este bine sa stim cum sa le pregatim pentru a putea profita la maximum de beneficiile pe care ni le pot oferi.

O intrebare cheie se ridica in momentul in care vorbim despre ciuperci: trebuie sa le spalam sau nu?

In trecut, exista ideea potrivit careia ciupercile nu trebuie niciodata spalate. Motivul pentru care nu se spalau ciupercile era faptul ca ele absorb foarte multa apa, avand o suprafata plina de pori, iar acest lucru ar fi dus la o pierdere a gustului. Pentru curatarea lor se folosea un prosop umed cu care se stergea intreaga lor suprafata.

Oponentii acestei teorii au pus accentul pe cantitatea mare de apa (84-94%) pe care ciupercile o au oricum in compozitia sa, argumentand ca ciupercile nu au cum sa absoarba o cantitate semnificativa de apa in momentul in care sunt spalate.

Asadar putem spune ca ciupercile trebuie si pot si spalate fara probleme, atat timp cat le facem "dus" si nu "baie".

Sursa articol: www.huffingtonpost.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise