Cum se curata corect ciupercile

De-a lungul timpului, pregatirea ciupercilor a fost un subiect intens dezbatut de catre bucatari si gospodine. Ca sa fim cinstiti, intr-adevar ciupercile sunt printre cele mai misterioase ingrediente de care ne folosim la gatit, incepand de la modul in care cresc pana la modalitatea cea mai buna de a le pregati.   

Cum se curata corect ciupercile

Ciupercile sunt o sursa de vitamine ce nu poate fi neglijata, si tocmai de aceea este bine sa stim cum sa le pregatim pentru a putea profita la maximum de beneficiile pe care ni le pot oferi.

O intrebare cheie se ridica in momentul in care vorbim despre ciuperci: trebuie sa le spalam sau nu?

In trecut, exista ideea potrivit careia ciupercile nu trebuie niciodata spalate. Motivul pentru care nu se spalau ciupercile era faptul ca ele absorb foarte multa apa, avand o suprafata plina de pori, iar acest lucru ar fi dus la o pierdere a gustului. Pentru curatarea lor se folosea un prosop umed cu care se stergea intreaga lor suprafata.

Oponentii acestei teorii au pus accentul pe cantitatea mare de apa (84-94%) pe care ciupercile o au oricum in compozitia sa, argumentand ca ciupercile nu au cum sa absoarba o cantitate semnificativa de apa in momentul in care sunt spalate.

Asadar putem spune ca ciupercile trebuie si pot si spalate fara probleme, atat timp cat le facem "dus" si nu "baie".

Sursa articol: www.huffingtonpost.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise