Cum se prepara cea mai sanatoasa pizza din lume

Tuturor ni se face periodic pofta de o pizza buna, chiar daca nu este considerata drept una dintre cele mai sanatoase optiuni culinare, deoarece are o valoare calorica mare si e considerata de multi ca fiind junk food. Insa, exista si variante sanatoase de pizza, depinde doar de ingredientele pe care alegem sa le folosim.  De exemplu, se spune ca cea mai sanatoasa pizza din lume se consuma si se obtine daca urmati aceste sfaturi:

Cum se prepara cea mai sanatoasa pizza din lume

Blatul:

In primul rand, faina alba se inlocuieste cu faina integrala, mult mai sanatoasa. Insa, chiar si asa, blatul trebuie sa fie mai subtire, pentru a nu ne indopa cu prea mult aluat.

Branza:

Acest ingredient este printre cele mai importante si trebuie ales cu atentie. In general, e bine sa se foloseasca o branza usoara si bio, dar si branza fara lactoza este o alternativa buna, care ajuta la combaterea senzatiei de balonare pe care o pot da branzeturile in general.

Topping-uri:

O pizza cu multe ingrediente poate fi la fel de sanatoasa ca una cu mai putine ingrediente, secretul sta in alegerea topping-urilor.

De exemplu, o combinatie usoara o reprezinta oricare mix dintre aceste ingrediente: rucola, spanac, broccoli, avocado, rosii, bucatele de piept de pui la gratar, piper, ardei / ardei iute. Este bine sa evitam salamul sau carnatii, mezelurile afumate, branzeturile grase, baconul sau porumbul la conserva.

Recomandari de consum

Ora:

Datorita continutului mare de carbohidrati, se recomanda ca pizza sa fie consumata la pranz, nu la cina. Totusi, daca se intampla sa consumati pizza la cina, asigurati-va ca exista 2 ore intre momentul cinei si ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient sa poata fi digerat in mod adecvat.

Bautura asociata:

Exista un obicei nesanatos de a asocia bauturi carbogazoase, cu continut mare de zahar, cosumului de pizza. Este recomandat ca pizza sa fie insotita de apa sau de sucuri naturale.

Iata si 10 retete de pizza pe care trebuie sa le incerci

Sursa foto: theguardian.com

Sursa articol: agerpres.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise