Doamna Nicoleta Sandulache a participat la evenimentul “Fusion of Aromatic Herbs Indonesian Cuisine”, eveniment gastronomic organizat de Ambasada Indoneziei la Bucuresti si are placerea sa ne impartaseasca aceasta experienta culinara deosebita.
Cursul intensiv de bucataria indoneziana a numarat printre invitati pe Excelenta Sa, Doamna Ambasador a Republicii Indonezia in Romania, Marianna Sutadi, membri ai Ambasadei, Nur Komariah - Lady Chef, Maria Ginghina - Executive Che, bloggeri cunoscuti .
In cele ce urmeaza, doamna Sandulache ne prezinta 2 retete din bucataria indoneziana, retete pe care le-a experimentat la acest eveniment.
Ne desfatam simturile cu Gepuk, o delicioasa reteta cu carne de vita, originara din cea mai populata provinciei indoneziana, Java (de) Vest.
Ingrediente
• Muschi de vita 1 kg taiat in bucatele de 50 g
• Ceapa Salota 100 g taiata cubulete mici / feliute subtiri
• Usturoi 50 g pisat
• Galangar 30 g pisat
• Coriandru 15 g praf
• Nucsoara 5 g praf
• Zahar Brun 50 g
• Zeama de lamaie 25 g
• Sos dulce de Soia 5 linguri potrivite
• Apa 4 dl
• Zahar, dupa gust
• sare, dupa gust
• Morcov 60 g
• Telina Apio 40 g
• Ridichie 1 bucata
• Ceapa verde 2-3 fire
• Design: Taitei de orez
Mod de preparare
Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ 1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelasi timp se adauga ceapa, se piseaza toate condimentele (galangar,nucsoara,coriandru) si se pun impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron.
Cand carnea s-a racit, se taie in cubulete sau feliute subtiri si se inmoaie in castronul cu ingrediente, lasandu-se aproximativ 10 minute, dupa care tot amestecul se pune intr-o tigaie si se frige in putin ulei.
Apoi se adauga si restul de ingrediente: usturoi, zahar brun, zeama de lamaie, sosul de soia, se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic. Se poate servi cu o garnitura de legume:
Morcov taiat cubulete, ceapa verde taiata mic pe lungime, ridichii taiate in sferturi, telina apio in cubulete, toate se soteaza in putin ulei si se aranjeaza intr-un inel, se mai taie trei felii subtiri de morcov se trag putin la tigaie.
Se prajesc niste taitei de orez si se va aranja preparatul ca in maginea alaturata.
Acesta este unul din preparatele realizate de doamna Sandulache, cu care a castigat locul al III lea.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii