Recent, Editura Humanitas Multimedia a lansat un audiobook cu retete sub semnatura Dragai Olteanu Matei, sub titlul preluat din faimosul Creanga “Golatatea inconjura, iar foamea da de-a dreptul”.

Audiobook-ul contine 22 de retete in versuri si in proza, culese, scrise si povestite de Draga Olteanu Matei, care este, printre altele, si o mare pasionata a domeniului culinar. Actrita, in varsta de 75 de ani, s-a retras de pe scena Teatrului National tocmai la Piatra Neamt, unde a fondat compania de teatru numita Teatrul Nostru.

Retetele din acest CD au fost culese de indragita actrita fie in timpul turneelor sale prin Europa, fie chiar din tara noastra, si au fost experimentate in bucataria proprie. Cu fiecare reteta in parte, ascultatorul are cate o noua surpriza. Daca in “Micul tratat despre parjoala” actrita ne povesteste, in rime, care este diferenta dintre parjoala si chiftea, povestea ciorbei de peste ruseasca, numita Uha, impleteste instructiunile unei retete cu povestea unei calatorii cu peripetii in Rusia, totul, desigur, in versuri scrise cu mult umor. Si, spre finalul retetelor, intervine marea surpriza: Draga Olteanu Matei a pastrat pentru sfarsit trei retete speciale, trimise intr-o scrisoare de catre sora cea mare a lui Eminescu, Aglae Drogli, surorii celei mici, Harieta.

Fie ca doresc sa afle retete noi sau, pur si simplu, sa asculte povestile Dragai, acest audiobook va face cu siguranta placere pasionatilor domeniului culinar. De aceea, Gustos.ro v-a pregatit un concurs special, in care cei ce propun cele mai gustoase retete traditionale sunt premiati cu cate un CD audio cu retetele Dragai Olteanu Matei. Pentru a afla mai multe detalii despre acest concurs, va invitam sa accesati pagina dedicata acestuia.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    O actrita extraordinara,o bucatareasa desavarsita,iar cartea de bucate este plina de retete preparate cu drag si mult umor.

  • amic, 12 septembrie 2008

    Aceasta simpatica doamna, Draga Olteanu, mi+a facut o seara deosebita. Fara sa intervina cu ceva direct si nu spectacol de teatru. Era o seara de toamna tarzie, cetoasa, friguroasa. Eram, eu provincialul, cu treburi de serviciu la Bucuresti. Mai aveam vreo trei ore pana la tren, oe in care ttrebuia sa suport gandurile unei zile nu prea fructuasa in treburile care m-au dus pe acolo. Am intrat intr-un local si berea comandata nu ma facea sa vad lumea mai altfel decat cetos, cenusiu. Dar a fost sa intre inlocal doamna Draga. Imediat s-au completat locurile la masa dansei cu cunostinte. S-au ales meniurile, s-au adus vinurile si a inceput cina, intr-o veselie debordanta molipsitoare. Tot localul a devenit luminos, calduros. Vrand, nevrand, fiiind la o masa alaturate, auditiv am participat si eu la buna dispozite a vecinilor de masa. Am comandat si eu vinul si fleica si situatia s-a schimbat in interiorul meu. Grijile, necazurile, raceala, depresia, toate s-au dus pe apa sambetei, iar cele trei ore s-au dovedit a fi cateva minute. Cred ca am fost ultimul calator ce am urcat in tren. Multumesc mare doamna Draga. Ti-o zic acuma, mai bine mai tarziu decat niciodata. Nu binedispui, dumneata pe scena si spectatorul in fotoliu, ci iata ca si in orele de din afara spectacolului, creezi voie buna.