Recent, Editura Humanitas Multimedia a lansat un audiobook cu retete sub semnatura Dragai Olteanu Matei, sub titlul preluat din faimosul Creanga “Golatatea inconjura, iar foamea da de-a dreptul”.
Audiobook-ul contine 22 de retete in versuri si in proza, culese, scrise si povestite de Draga Olteanu Matei, care este, printre altele, si o mare pasionata a domeniului culinar. Actrita, in varsta de 75 de ani, s-a retras de pe scena Teatrului National tocmai la Piatra Neamt, unde a fondat compania de teatru numita Teatrul Nostru.
Retetele din acest CD au fost culese de indragita actrita fie in timpul turneelor sale prin Europa, fie chiar din tara noastra, si au fost experimentate in bucataria proprie. Cu fiecare reteta in parte, ascultatorul are cate o noua surpriza. Daca in “Micul tratat despre parjoala” actrita ne povesteste, in rime, care este diferenta dintre parjoala si chiftea, povestea ciorbei de peste ruseasca, numita Uha, impleteste instructiunile unei retete cu povestea unei calatorii cu peripetii in Rusia, totul, desigur, in versuri scrise cu mult umor. Si, spre finalul retetelor, intervine marea surpriza: Draga Olteanu Matei a pastrat pentru sfarsit trei retete speciale, trimise intr-o scrisoare de catre sora cea mare a lui Eminescu, Aglae Drogli, surorii celei mici, Harieta.
Fie ca doresc sa afle retete noi sau, pur si simplu, sa asculte povestile Dragai, acest audiobook va face cu siguranta placere pasionatilor domeniului culinar. De aceea, Gustos.ro v-a pregatit un concurs special, in care cei ce propun cele mai gustoase retete traditionale sunt premiati cu cate un CD audio cu retetele Dragai Olteanu Matei. Pentru a afla mai multe detalii despre acest concurs, va invitam sa accesati pagina dedicata acestuia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii