Focarele de infectie din bucatarie - 10 obiecte din bucatarie de care trebuie sa scapi imediat

La o prima vedere, bucatariile pot parea locuri imaculate, sclipitoare. Insa, in realitate, ele pot fi adevarate focare de infectie, din cauza mai multor obiecte pe care nu ne induram sa le aruncam.  In cele ce urmeaza iti spunem care sunt cateva dintre obiectele de care trebuie sa scapi imediat, pentru a te putea lauda cu o bucatarie cu adevarat curata.  

Focarele de infectie din bucatarie - 10 obiecte din bucatarie de care trebuie sa scapi imediat

1. Buretele de vase vechi

Un burete de vase care a fost folosit de prea multe ori este cel mai periculos obiect din bucatarie. De-a lungul timpului, in acesta se strang extrem de multe bacterii si microbi.

Cea mai buna solutie este sa-l inlocuiesti cu unul nou. Totusi, daca nu veri sa-l arunci, il poti curata in felul urmator: se pune putin suc de lamaie intr-un bol cu apa, iar buretele se scufunda in aceasta solutie si se baga la cuptorul cu microunde timp de 1 minut.

2. Suportul pentru uscarea vaselor

In timp, suportul pentru uscarea vaselor se umple de mucegai si de bacterii care gasesc aici tot ce le trebuie pentru a se dezvolta si multiplica la nesfarsit.

Este recomandat ca acesta sa fie schimbat periodic. Totodata, singura solutie eficienta de curatare a suportului pentru uscarea vaselor este scufundarea lui timp de 2 minute in apa calda cu clor.

3. Tigaile si cratitele deteriorate

Vasele care au smaltul zgariat n-ar mai trebui folosite la gatit. Pe langa faptul ca mancarea se va lipi si va capata un gust neplacut, in aceasta vor trece si substante nocive din metalele din care sunt facute tigaile.

De aceea, cele mai bune tigai sunt cele din ceramica sau cele noi, care nu prezinta zgarieturi la nivelul smaltului.

4. Tacamurile deformate

Tacamurile care prezinta deformatii trebuie inlocuite, deoarece acestea pot produce rani la nivelul cavitatii bucale. De asemenea, s-a dovedit ca cele mai multe accidente din bucatarie sunt cauzate de cutitele tocite sau deformate.

5. Paharele si canile ciobite

Intocmai ca si in cazul tacamurilor, paharele si canile ciobite ne pot produce taieturi la nivelul buzelor.

6. Manusile vechi pentru manevrarea vaselor fierbinti

Manusile vechi, care prezinta arsuri, pot duce la rani destul de dureroase si grave. Fiind deteriorate, ele nu te mai pot proteja si, pe langa arsuri, exista riscul de a varsa pe tine continutul fierbinte al vaselor.

7. Condimentele expirate

Chiar daca majoritatea condimentelor sunt uscate si deshidratate, si acestea au un termen de expirare, iar atunci cand acesta este depasit, ele pot duce la complicatii digestive. In conditii prielnice, condimentele pot fi folosite fara riscuri timp de 6 luni, cel mult un an.

8. Containerele de plastic vechi

Containerele de plastic trebuie inlocuite periodic, mai ales daca sunt patate sau deteriorate. Anumite tipuri de plastic favorizeaza dezvoltarea mai multor feluri de bacterii ce ne pot imbolnavii, de aceea majoritatea ambalajelor din plastic sunt de unica folosinta.

9. Tocatorul uzat

Tocatoarele de lemn sunt cele mai bune, dar pot fi si foarte nocive atunci cand nu sunt ingrijite corespunzator. Ai grija ca lemnul din care sunt facute sa nu ajunga sa putrezeasca si, din cand in cand, baga-le in cuptorul cu microunde, timp de 2-3 minute.

10. Presul din bucatarie

Presurile de bucatarie nu sunt deloc o idee buna. Pe langa faptul ca te poti impiedica in ele, intr-o incapere plina de obiecte ce te pot rani grav (cutite, oale fierbinti, vase care se pot sparge etc.), acestea sunt si adevarate focare de infectie, pentru ca in timp in ele se strang firimituri si tot felul de resturi alimentare care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.

Sursa foto si articol: huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise