Friptura de vita cu sos de ciuperci si branza gorgonzola

Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o simpla friptura de vita intr-un fel de mancare spectaculos. Si iti vindem un pont: e totul mult mai simplu decat pare! Iata cum poti pregati aceasta reteta:

Friptura de vita cu sos de ciuperci si branza gorgonzola

Ingrediente: 2 bucati de carne de vita, o lingurita sare, o lingurita piper verde, o lingurita ulei de masline, 3 lingurite unt, o ceapa, 250 gr. ciuperci proaspete,  doua lingurite de usturoi, ¾ ceasca zeama de vita, ¼ ceasca brandy, o lingurita rozmarin, ½ ceasca branza gorgonzola

Mod de preparare: Unge bucatile de carne cu ulei, apoi presara sare si piper. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie, aproximativ 5 minute pentru fiecare parte, pana cand se patrund.

Separat, in alta tigaie, topeste untul si adauga ceapa, tocata marunt. Tine pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Amestecand continuu, tine pe foc cam 4 minute, pana cand se inmoaie ciupercile. Adauga zeama de vita, brandy-ul, rozmarinul si asteapta pana fierbe. Asteapta sa scada lichidul, apoi adauga branza gorgonzola si amesteca pana cand se topeste.

Pune friptura pe o farfurie, apoi adauga sosul de ciuperci si branza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi