Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o simpla friptura de vita intr-un fel de mancare spectaculos. Si iti vindem un pont: e totul mult mai simplu decat pare! Iata cum poti pregati aceasta reteta:
Ingrediente: 2 bucati de carne de vita, o lingurita sare, o lingurita piper verde, o lingurita ulei de masline, 3 lingurite unt, o ceapa, 250 gr. ciuperci proaspete,  doua lingurite de usturoi, ¾ ceasca zeama de vita, ¼ ceasca brandy, o lingurita rozmarin, ½ ceasca branza gorgonzola

Mod de preparare: Unge bucatile de carne cu ulei, apoi presara sare si piper. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie, aproximativ 5 minute pentru fiecare parte, pana cand se patrund.

Separat, in alta tigaie, topeste untul si adauga ceapa, tocata marunt. Tine pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Amestecand continuu, tine pe foc cam 4 minute, pana cand se inmoaie ciupercile. Adauga zeama de vita, brandy-ul, rozmarinul si asteapta pana fierbe. Asteapta sa scada lichidul, apoi adauga branza gorgonzola si amesteca pana cand se topeste.
Pune friptura pe o farfurie, apoi adauga sosul de ciuperci si branza.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sorin Istrate, 06 septembrie 2013

    cred ca o sa fie bun , inca sintin preparative , probabil sau mai sigur Jessica o sa dea o nota.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Pentru acest preparat,cea mai buna carne este muschiul de vita.Nu antricot,nu vrabioara.Muschiul este foarte fraged,iar de fript il frige fiecare in functie de preferinta.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Sosul este bun!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Si eu sunt adepta carnii de vita.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Daca carnea de vita e tare /batrana poate fi fragezita .In apa in care fierbe se pune putin alcool(1 lingurita la 1 kg de carne),sau in anotimpul de primavara cand apar urzici se pune in apa clocotita o mana de urzici.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Si eu prepar in genul acesta cu mici diferente,insa.Sunt fan al carnii de vita. Carnea de vita si toate preparatele din carne de vita,vitel daca sunt pregatite bine sunt delicioase si fragede.Numai sa fie preparate cum trebuie.

  • Fara foto

    Gabriella (Bucatar) , 05 martie 2009

    Eu am incercat reteta dar am adaptat-o putin. Carnea am lasat-o 30 min in zeama de lamaie, putin vin si condimente(delikat, busuioc, rozmarin) pentru a se fragezi. A iesit foarte gustoasa. In ceea ce priveste "denumirea"... fiecare e liber sa decida cum isi intituleaza reteta.

  • Fara foto

    cristina, 26 februarie 2009

    Asa e... mai degraba un gratar.

  • Fara foto

    Ana Moraru (Maestru bucatar) , 24 februarie 2009

    De acord cu gheo. 5+5 min nu e sufucient mai ales daca vorbim de fillet steak - cea mai de calitate bucata de vita (ca cel din foto), care este mai gros si trebuie facut la gratar; numai in cazul daca se prefera 'blue' (in sange), este de ajuns sa se friga mai putin. Pt o friptura reusita de vita este f important ca bucata sa fie de buna calitate si preparata cu atentie daca vrem sa avem rezultatul dorit.

  • Fara foto

    bibicu, 23 februarie 2009

    Reteta este cat se poate de unprofesionala. Printre altele, carnea se pipareaza dupa ce am prajit-o si se sareaza la urma pentru ca sarea extrage apa din carne si aceasta se usuca, devenind tare ca o talpa. In loc de de vita se poate folosi carne de vitel pe care am taiat-o felii nu prea groase inainte de a o praji. Carnea trebuie sa ramana frageda, suculenta. Nici titlul retetei nu este adecvat pentru ca fripturile se fac de obicei la cuptor. Mai corect ar suna eventual: "Escalop (sau snitel) cu ciuperci si Gorgonzola"

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 23 februarie 2009

    Cook gheo are dreptate in ceea ce priveste carnea de vita.Dupa 5 +5 minute de fript , carnea se intareste si este identica cu o bucata de guma.Eventual,se poate folosi carne de vitel tanar .

  • Fara foto

    Cook gheo, 22 februarie 2009

    Carnea de vita dupa 5+5 minute de prajit nu se poate minca. Nici sa nu va ginditi sa incercati reteta ca va bateti joc de carne (puteti s-o aruncati, eventual s-o mai fierbeti vreo 3 ore). Carnea de vita din Romania nu se preteaza la fript,prajit.