Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o simpla friptura de vita intr-un fel de mancare spectaculos. Si iti vindem un pont: e totul mult mai simplu decat pare! Iata cum poti pregati aceasta reteta:
Ingrediente: 2 bucati de carne de vita, o lingurita sare, o lingurita piper verde, o lingurita ulei de masline, 3 lingurite unt, o ceapa, 250 gr. ciuperci proaspete, doua lingurite de usturoi, ¾ ceasca zeama de vita, ¼ ceasca brandy, o lingurita rozmarin, ½ ceasca branza gorgonzola
Mod de preparare: Unge bucatile de carne cu ulei, apoi presara sare si piper. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie, aproximativ 5 minute pentru fiecare parte, pana cand se patrund.
Separat, in alta tigaie, topeste untul si adauga ceapa, tocata marunt. Tine pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Amestecand continuu, tine pe foc cam 4 minute, pana cand se inmoaie ciupercile. Adauga zeama de vita, brandy-ul, rozmarinul si asteapta pana fierbe. Asteapta sa scada lichidul, apoi adauga branza gorgonzola si amesteca pana cand se topeste.
Pune friptura pe o farfurie, apoi adauga sosul de ciuperci si branza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii