Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o simpla friptura de vita intr-un fel de mancare spectaculos. Si iti vindem un pont: e totul mult mai simplu decat pare! Iata cum poti pregati aceasta reteta:
Ingrediente: 2 bucati de carne de vita, o lingurita sare, o lingurita piper verde, o lingurita ulei de masline, 3 lingurite unt, o ceapa, 250 gr. ciuperci proaspete, doua lingurite de usturoi, ¾ ceasca zeama de vita, ¼ ceasca brandy, o lingurita rozmarin, ½ ceasca branza gorgonzola
Mod de preparare: Unge bucatile de carne cu ulei, apoi presara sare si piper. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie, aproximativ 5 minute pentru fiecare parte, pana cand se patrund.
Separat, in alta tigaie, topeste untul si adauga ceapa, tocata marunt. Tine pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Amestecand continuu, tine pe foc cam 4 minute, pana cand se inmoaie ciupercile. Adauga zeama de vita, brandy-ul, rozmarinul si asteapta pana fierbe. Asteapta sa scada lichidul, apoi adauga branza gorgonzola si amesteca pana cand se topeste.
Pune friptura pe o farfurie, apoi adauga sosul de ciuperci si branza.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu