Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o simpla friptura de vita intr-un fel de mancare spectaculos. Si iti vindem un pont: e totul mult mai simplu decat pare! Iata cum poti pregati aceasta reteta:
Ingrediente: 2 bucati de carne de vita, o lingurita sare, o lingurita piper verde, o lingurita ulei de masline, 3 lingurite unt, o ceapa, 250 gr. ciuperci proaspete, doua lingurite de usturoi, ¾ ceasca zeama de vita, ¼ ceasca brandy, o lingurita rozmarin, ½ ceasca branza gorgonzola
Mod de preparare: Unge bucatile de carne cu ulei, apoi presara sare si piper. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie, aproximativ 5 minute pentru fiecare parte, pana cand se patrund.
Separat, in alta tigaie, topeste untul si adauga ceapa, tocata marunt. Tine pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul. Amestecand continuu, tine pe foc cam 4 minute, pana cand se inmoaie ciupercile. Adauga zeama de vita, brandy-ul, rozmarinul si asteapta pana fierbe. Asteapta sa scada lichidul, apoi adauga branza gorgonzola si amesteca pana cand se topeste.
Pune friptura pe o farfurie, apoi adauga sosul de ciuperci si branza.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii