Este de inteles ca atunci cand te chinui sa alegi cele mai aratoase si gustoase fructe si legume, sa iti doresti sa le pastrezi cat mai mult timp cu putinta. Si de multe ori, depozitarea lor in frigider  este cea mai buna solutie pentru a ne putea bucura de aroma lor mai multa vreme. Ei bine, nu si in cazul fructelor din lista de mai jos! Sunt anumite tipuri de fructe foarte sensibile la temperaturile extreme, asa ca poti face mai mult rau decat bine daca le le tii la frigider.
 
Afla care sunt fructele pe care nu trebuie niciodata sa le pastrezi in frigider:

1. Fructe pietroase
 
Fructele pietroase, precum nectarinele, prunele, piersicile si caisele nu pot fi congelate.  Atunci cand aceste fructe sunt necoapte si sunt congelate, procesul de coacere este oprit, iar gustul lor nu mai este la fel de bun. Asadar, daca ati achizitionat caise, piersici sa nectarine putin necoapte, lasati-le la temperatura camerei cateva zile pentru a se mai coace. Ulterior, le puteti depozita in frigider, insa nu pentru mult timp.

2. Rosii
 
Potrivit specialistilor, rosiile nu ar trebui tinute la frigider deoarece temperatura scazuta duce la alterarea aromei si a gustului dulce. Pe de alta parte, exista o serie de experimente realizate care au dovedit ca depozitarea la frigider a rosiilor nu le afecteaza in nici un fel. Recomandat este sa tineti rosiile la temperatura camerei cateva zile, iar ulterior, le puteti depozita in frigider.

3. Pepeni 
 
Exista pepeni care isi continua procesul de coacere chiar si dupa ce au fost culesi, iar altii care se opresc din coacere. General vorbind, orice pepene cu coaja neteda si tare va continua sa se coaca si nu ar trebui sa fie tinut in frigider decat in momentul in care este gata de a fi mancat.

4. Castraveti, vinete si ardei
 
Va vine sa credeti sau nu, acestea sunt considerate a fi fructe tropicale (tineti minte, un fruct este cel ce contine seminte). Asadar, este lesne de inteles de ce acestea sunt sensibile la temperaturi scazute. Puteti sa le tineti la frigider, insa numai pentru cateva zile.

5. Busuioc
 
In timp ce majoritatea verdeturilor se pastreaza foarte bine in frigider, busuiocul nu reactioneaza la fel de bine la temperaturi scazute. Dupa 24 de ore puteti observa ca frunzele se vor inmuia si vor capata o culoare mai inchisa.

Sursa articol: www.latimes.com
Sursa foto: www.flickr.com
 
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ioan Harja, 13 iunie 2015

    E bine de stiut eu le tineam la frigider in ne stiinta de conservare .