Hreanul este o planta cu totul speciala: este foarte bogata in nutrienti, dar si foarte rezistenta. Cand temperaturile de afara scad pana sub 0 grade, radacina hreanului traieste in pamant, fiind gata ca la primul dezghet sa scoata la suprafata primele frunzulite, inaintea tuturor celorlalte plante. Aceasta forta vitala, depozitata intr-o singura radacina, are efecte terapeutice extraordinare.
Hreanul a fost folosit ca remediu natural inca din preistorie. De asemenea, si dacii pretuiau hreanul foarte mult, numindu-l "usturonila".
In medicina populara romaneasca, hreanul este recomandat in peste o suta de afectiuni, cele mai multe dintre ele fiind de natura infectioasa, specifice sezonului rece.
Aromat, intepator si arzator, hreanul este un medicament natural pentru tratarea parazitilor intestinali, anemiei, astmului, bronsitei si sinuzitelor.
Totodata, de sute de ani este folosit ca antibiotic natural, antiinflamator si ... afrodisiac.
La ce mai e bun:
- este de doua ori mai bogat in vitamina C decat lamaile;
- contine vitamina B, potasiu, calciu, fier si fosfor;
- stimuleaza apetitul;
- sinuzitele sunt vindecate, chiar si in forme mai grave, printr-o cura de inhalatii de hrean;
- tine departe raceala sau gripa;
- este si un remediu eficient impotriva reumatismului;
- alunga durerile de cap, prin aplicarea unei cataplasme din hrean ras;
- imbunatateste circulatia sangelui.
Cu toate acestea, in unele cazuri, beneficiile sale terapeutice se pot intoarce impotriva noastra.
Astfel, consumul de hrean este interzis sub orice forma celor care sufera de boli ale aparatului digestiv, boli cardiace, hemoragii interne, dar si in timpul sarcinii si alaptarii.
Hreanul nu va fi consumat de copii mai mici de 5 ani, deoarece copiii pot face usor supradozaj ce poate determina iritatii renale, diaree, hemoragii digestive, scaderea brusca a tensiunii arteriale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii