Oul este unul dintre ingredientele folosite cel mai des in bucatarie, fie ca vorbim despre pregatirea felurilor principale sau a prajiturilor, si tocmai de aceea este dificil sa il inlocuim cu acelasi ingredient in toate retetele. Ei bine, trebuie sa stiti ca exista un ingredient care poate inlocui oul atat in retetele dulci, cat si in cele sarate, iar partea cea mai buna este ca se afla in camara oricarei gospodine.
 
Este vorba despre aquafaba, mai precis reziduurile ramase in urma conservarii nautului. Specialistii in domeniul bucatariei au folosit aquafaba ca substitut pentru oua in pregatirea deserturilor si a mancarurilor sarate.
 
Una dintre cele mai reusite retete incercate este cea de meringue, un preparat care arata atat de bine, incat ar fi pacat sa nu il incercati si voi.

In primul rand, trebuie sa punem lichidul in care a fost conservat nautul intr-un bol si sa il mixam pentru aproximativ 15 minute. Se va obtine o compozitie pufoasa si aerata, ca cea a albusurilor batute spuma. Adaugati zahar si vanilie, iar gustul si mirosul specific aquafaba nu se va mai simti deloc. Compozitia obtinuta se coace pentru 40 minute la 130 grade Celsius.
 
Odata scos din cuptor, nu o sa va mai dati seama de diferenta dintre un meringue obtinut din oua si unul obtinut din aquafaba, caci textura este aproape identica.
Tineti minte ca 3 linguri de aquafaba sunt echivalentul a 1 ou!

Va tenteaza sa incercati si voi aceasta reteta? :-)

Sursa articol si foto: www.food52.com

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Angela Pojoni, 21 iunie 2015

    Ca sa avem acel likid trebuie sa cumparam nautUL, care costa ceva si cu care romanii nu prea au de/a face,mie imi place f.mult dar likidul din conserva il arunc!Asta e o politica comerciala ca sa se vinda nautul mult folosit de orientali in bucataria lor,cus cus,humus.Cafeaua care se gasea in,, epoca de aur,,era naut prajit!Eu zic ca ouale au rostul lor ,lasate de D/ZEU, ca de aia se cheama oua si nu pot fi inlocuite cu alte aberatii mai ales la prajituri!

  • Fara foto

    adrian, 21 iunie 2015

    Da, si de unde il cumperi si la ce pret?

  • Fara foto

    Anca Cojocaru, 20 iunie 2015

    Care ar fi motivul pentru a înlocui ouale?

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2015

    Spuneti ca se gaseste in camara oricarei gospodine?Tare curioasa sunt la cate din gospodinele de pe Gustos se gaseste aquafaba in camara.As vrea ca pe viitor sa ne dati detalii complete,nu doar asa pe jumatate.

  • Fara foto

    Pricope Florentina, 20 iunie 2015

    O sa incerc si eu neaparat...sper sa-mi iasa !

  • Fara foto

    Elena Cojocariu Morosanu, 20 iunie 2015

    A trebuit sa citesc articolul original ca sa ma lamuresc. Felicitari pentru alegerea articolului, insa ati omis un detaliu simplu: se foloseste apa/lichidul de la conservele de naut, care se gasesc in orice supermarket. "reziduurile ramase in urma conservarii nautului" suna cam ambiguu

  • Fara foto

    Rodica Istrate, 20 iunie 2015

    Daca tot ati tradus in romaneste, va rog sa o faceti bine. Meringue sunt celebrele noastre BEZELE. Ar mai fi si altele de spus, dar ma opresc aici.

  • Fara foto

    Vali Dolceanu, 20 iunie 2015

    Am inteles ca e chiar lichidul din conserva. Nautul il folosim la salata iar din lichid facem bezele.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 iunie 2015

    Era bine sa ne spuneti si unde gasim aquafaba, la noi in Romania....

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 20 iunie 2015

    Era bine sa ne spuneti si unde gasim aquafaba, la noi in Romania....

  • Fara foto

    Lucia Donna, 20 iunie 2015

    nu conserv naut dar este interesanta abordarea cu timpul ne intoarcem la ce este naturall si sanatos

  • Fara foto

    Maria Balasa, 20 iunie 2015

    da, interesant! Chiar nu ştiam ce să fac cu atâta năut în casă!!!

  • Fara foto

    assiris, 20 iunie 2015

    Cum se obține aquafaba?

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 20 iunie 2015

    ma intereseaza reteta,dar cred ca este incomplecta.Faina,zahar????

  • Fara foto

    Antoaneta, 20 iunie 2015

    Multumim frumos Nu stiam asta oricum nu este in orice camara poate la turci, arabi