Invitatie - Intalnire cu un bucatar de 3 stele Michelin, Juan Amador

Cu mare placere va invitam la incursiunea in lumea gustului cu unul dintre cei mai buni 50 de bucatari ai lumii, cotat cu 3 stele Michelin – Juan Amador.

Invitatie - Intalnire cu un bucatar de 3 stele Michelin, Juan Amador

Joi 17 martie, de la ora 11.00, la Galeria Colos Art, str. Putul lui Zamfir, nr. 22

Juan Amador va vorbi despre cum se descopera gustul perfect intre traditie si inivatie, intre arta de a-l identifica, recompune si prezenta.

Considerat de criticii din intreaga lume un artist al jocului cu arome si texturi, Juan Amador se defineste ca un explorator care, precum Cristofor Columb, e mereu in cautarea produslui perfect.

Va asteptam la intalnirea cu Juan Amador pentru a descoperi o parte din secretele unei bucatarii perfectioniste, daca si cum va raspunde provocarii de a aborda gastronomia romaneasca in alchimia gustului perfect.

In speranta ca vom avea prilejul sa savuram impreuna aceasta intalnire, Grupul de Initiativa Radu Anton Roman va face invitatia la acest eveniment gastronomic deosebit.

LUMEA LUI JUAN AMADOR

- Bucătăria lui Juan Amador este un mix între: bucătaria franceză (“mama tuturor bucătăriilor”), bucătăria spaniolă (după originea mamei) şi bucătăria germană (foarte strictă - fără căi alternative, în căutarea perfecţiunii gustului). GUSTUL este CEL MAI IMPORTANT

- Juan Amador foloseşte tehnici evoluate în bucătărie (TEHNO-EMOŢIONALE) şi nu vorbim aici de BUCĂTĂRIE MOLECULARĂ ci de tehnici folosite în căutarea PERFECŢIUNII GUSTULUI.

- Procesul de creare al meniului: Juan descompune felurile clasice în elemente individuale pentru a le reconstrui cu ajutorul tehnicilor elaborate - SURPRIZA GUSTULUI

- Arhitectura farfuriei - este considerată de către bucătar un factor important care integrează toate simţurile. Specialităţile lui Juan Amador trebuie “gustate” mai întâi vizual şi olfactiv.

Il puteti urmari pe domnul Amador si pe pagina de Facebook dedicata lui.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi