Invitatie - Intalnire cu un bucatar de 3 stele Michelin, Juan Amador

Cu mare placere va invitam la incursiunea in lumea gustului cu unul dintre cei mai buni 50 de bucatari ai lumii, cotat cu 3 stele Michelin – Juan Amador.

Invitatie - Intalnire cu un bucatar de 3 stele Michelin, Juan Amador

Joi 17 martie, de la ora 11.00, la Galeria Colos Art, str. Putul lui Zamfir, nr. 22

Juan Amador va vorbi despre cum se descopera gustul perfect intre traditie si inivatie, intre arta de a-l identifica, recompune si prezenta.

Considerat de criticii din intreaga lume un artist al jocului cu arome si texturi, Juan Amador se defineste ca un explorator care, precum Cristofor Columb, e mereu in cautarea produslui perfect.

Va asteptam la intalnirea cu Juan Amador pentru a descoperi o parte din secretele unei bucatarii perfectioniste, daca si cum va raspunde provocarii de a aborda gastronomia romaneasca in alchimia gustului perfect.

In speranta ca vom avea prilejul sa savuram impreuna aceasta intalnire, Grupul de Initiativa Radu Anton Roman va face invitatia la acest eveniment gastronomic deosebit.

LUMEA LUI JUAN AMADOR

- Bucătăria lui Juan Amador este un mix între: bucătaria franceză (“mama tuturor bucătăriilor”), bucătăria spaniolă (după originea mamei) şi bucătăria germană (foarte strictă - fără căi alternative, în căutarea perfecţiunii gustului). GUSTUL este CEL MAI IMPORTANT

- Juan Amador foloseşte tehnici evoluate în bucătărie (TEHNO-EMOŢIONALE) şi nu vorbim aici de BUCĂTĂRIE MOLECULARĂ ci de tehnici folosite în căutarea PERFECŢIUNII GUSTULUI.

- Procesul de creare al meniului: Juan descompune felurile clasice în elemente individuale pentru a le reconstrui cu ajutorul tehnicilor elaborate - SURPRIZA GUSTULUI

- Arhitectura farfuriei - este considerată de către bucătar un factor important care integrează toate simţurile. Specialităţile lui Juan Amador trebuie “gustate” mai întâi vizual şi olfactiv.

Il puteti urmari pe domnul Amador si pe pagina de Facebook dedicata lui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise