Vrei sa pregatesti un anumit fel de mancare, iar pe ultima suta de metri constati ca nu ai niciun ou in frigider? Nu intra in panica: poti face preparate delicioase chiar si fara oua, daca stii cu ce sa le inlocuiesti.

Pe langa asta, exista si alte motive pentru care uneori trebuie sa inlocuim ouale din anumite retete: alergiile, anumite diete sau doar propria vointa. Din fericire, exista o multime de inlocuitori pentru oua, ce te vor face si pe tine sa intrebi daca preparatul final contine sau nu oua.
 
Cu cat o retete necesita mai putine oua, cu atat mai usor vor fi acestea  de inlocuit. De exemplu, sa inlocuiesti un ou intr-o reteta va fi mult mai usor decat sa inlocuiesti mai multe oua intr-o reteta precum sufleul, ce are la baza aceste ingrediente.

Un alt lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este modul in care ingredientul substitut va influenta gustul final al preparatului. De exemplu, bananele sunt perfecte pentru fursecuri si clatite, insa nu pot fi folosite pentru a pregati chiftele sau drob.
 
Planuiti o masa savuroasa cu burgeri sau drob, fie din carne, fie vegetarieni? Ei bine, atunci puteti inlocui ouale cu pasta de tomate. Folosind pasta de tomate veti adauga preparatului vostru o aroma minunata, dar si antioxidanti.

Semintele de in pot fi si ele inlocuitori pentru oua, fiind foarte bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. Mai intai trebuie sa pisati semintele de in si sa le amestecati cu apa. Lasati compozitia sa devina gelatinoasa, apoi o puteti folosi. Pentru un ou se foloseste 1 lingura de seminte de in amestecata cu 3 linguri de apa.

Bananele sunt inlocuitori de succes pentru oua, insa nu trebuie sa uitati ca acestea nu vor ajuta aluatul sa creasca, asa cum o fac ouale, asa ca este recomandat sa adaugati praf de copt. O jumatate de banana facuta piure este egala cu 1 ou.

Incercati piureul de dovleac sau orice alt tip de piure de fructe pentru prajiturile voastre. Acestea vor da o savoare aparte preparatelor voastre, in functie de fructul folosit, asa ca este recomandat sa va ganditi dinainte ce arome s-ar potrivi cel mai bine. 
In ceea ce priveste cantitatile, pentru un ou se recomanda adaugarea de 70 ml de suc de mere si 75 gr de piure de dovleac.
 
Insa nu uitati: bananele, piureurile de fructe sau sosul de mere vor ajuta prajitura  sa aiba o textura asemanatoare celor pregatite cu oua, putin mai densa, insa nu o vor face pufoasa si nu o vor ajuta sa creasca. Nu uitati sa adaugati praf de copt sau bicarbonat de sodiu daca doriti ca prajitura voastra sa creasca.

Sursa articol:  www.foodreference.about.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto