Vrei sa pregatesti un anumit fel de mancare, iar pe ultima suta de metri constati ca nu ai niciun ou in frigider? Nu intra in panica: poti face preparate delicioase chiar si fara oua, daca stii cu ce sa le inlocuiesti. Pe langa asta, exista si alte motive pentru care uneori trebuie sa inlocuim ouale din anumite retete: alergiile, anumite diete sau doar propria vointa. Din fericire, exista o multime de inlocuitori pentru oua, ce te vor face si pe tine sa intrebi daca preparatul final contine sau nu oua.
Un alt lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este modul in care ingredientul substitut va influenta gustul final al preparatului. De exemplu, bananele sunt perfecte pentru fursecuri si clatite, insa nu pot fi folosite pentru a pregati chiftele sau drob.
Semintele de in pot fi si ele inlocuitori pentru oua, fiind foarte bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. Mai intai trebuie sa pisati semintele de in si sa le amestecati cu apa. Lasati compozitia sa devina gelatinoasa, apoi o puteti folosi. Pentru un ou se foloseste 1 lingura de seminte de in amestecata cu 3 linguri de apa.
Bananele sunt inlocuitori de succes pentru oua, insa nu trebuie sa uitati ca acestea nu vor ajuta aluatul sa creasca, asa cum o fac ouale, asa ca este recomandat sa adaugati praf de copt. O jumatate de banana facuta piure este egala cu 1 ou.
Incercati piureul de dovleac sau orice alt tip de piure de fructe pentru prajiturile voastre. Acestea vor da o savoare aparte preparatelor voastre, in functie de fructul folosit, asa ca este recomandat sa va ganditi dinainte ce arome s-ar potrivi cel mai bine.
Sursa articol: www.foodreference.about.com
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii