Sezonul cald este perfect pentru organizarea de picnicuri sau gratare, insa, din pacate, reprezinta si ocazia perfecta de inmultire a bacteriilor si a virusurilor responsabili pentru toxiinfectiile alimentare. Tocmai de aceea, este recomandat sa cunoastem alimentele care pot cauza astfel de afectiuni si sa acordam o atentie sporita pregatirii lor.
3. Campylobacter: se gaseste in carnea proaspata de pui, laptele nepasteurizat, apa contaminata.
4. E. coli: se gaseste in lapte nepasteurizat, sucuri proaspete, branzeturi pregatite din lapte proaspat, fructe si legume proaspete.
5. Listeria: se gaseste in mancaruri preparate, hot dog, pate la conserva, produse lactate si lapte nepasteurizat, branzeturi pregatite din lapte nepasteurizat (precum feta, Brie, Camembert), fructe de mare congelate.
6. Clostridium perfringens: se gaseste in carne de vita, de pasare si sosuri pregatite in cantitati mari si tinute timp indelungat la temperaturi ridicate inainte de servire.
6. O igiena corespunzatoare a mainilor si a ustensilelor de gatit.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.
Salata cu cartofi noi si peste afumatSe fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii