Ai nevoie de:
- foietaj
- Nutella sau o alta crema de ciocolata
- dulceata de capsuni
- capsuni
- un galbenus
- zahar
Mod de preparare:
1. Intinde foile de foietaj pe masa si taie din ele cateva dreptunghiuri (in functie de cate placintele doresti sa pregatesti; fiecare placinta necesita doua dreptunghiuri de foietaj). Intinde fiecare dreptunghi cu sucitorul.
2. Spala capsunile, curata-le si taie-le in V exact in locul unde se afla codita verde. Taie fiecare capsuna in felii subtiri, astfel incat sa obtii forme de inimioara.
3. Intinde pe un dreptunghi un strat de Nutella si apoi un strat de dulceata. Ia o felie de capsuna in forma de inimioara si pune-o deasupra unui alt dreptunghi (exact in centrul sau). Taie cu cutitul in jurul feliei de capsuna, astfel incat sa lasi in dreptunghi un gol exact in forma de inimioara.
6. Pune cel de-al doilea dreptunghi deasupra primului, pe care l-ai uns cu Nutella si dulceata, si infige felia de capsuna exact in locul ramas gol.
7. Foloseste o furculita pentru a sigila marginile placintelelor. Unge-le cu putin galbenus de ou, diluat cu un strop de apa pentru a prinde o culoare frumoasa. Pune si putin zahar deasupra lor.
8. Asaza-le pe hartia de copt si baga-le in cuptorul incins. Lasa-le la copt aproximativ 12-15 minute, la temperatura de 180 de grade.
9. Scoate-le din cuptor, lasa-le la racit 5-10 minute si apoi serviti-le cu multa pofta!
Asta e tot! Simplu, nu-i asa? Voi ce alte
idei de retete romantice aveti pentru
Ziua Indragostitilor si Dragobete?
sursa articol si sursa foto
Comentarii
Adaugă comentariu