Un studiu pe Culinate.com arata ca aproximativ 25% din mancarea cumparata ajunge la gunoi. Stim ca nu suna bine, dar putem remedia acest lucru. Putem folosi mancarea si pentru alte scopuri casnice, cum ar fi curatatul oglinzilor, al podelelor, al usilor si chiar al toaletelor. Iata cateva alimente care ne pot fi aliati de nadejde cand vine vorba de curatenie.

1. Lamaia. Pentru cine nu stia, citricele au proprietati antiseptice si antibacteriene, motiv pentru care sunt capabile sa curete cei mai puternici germeni. Lamaile pot sa elimine usor petele de ceai, mustar sau cafea. Lamaile au si proprietati de inalbire, datorita aciditatii.
 
2. Bicarbonatul de sodiu. Combate mirosurile urate, iar datorita naturii sale abrazive, indeparteaza murdaria. Este recomandat persoanelor care au animale in casa. Puteti presara, de exemplu, putin bicrabonat in litiera pisicii, pentru a indeparta mirosurile neplacute.
 
3. Otetul. Inca din Egitpul Antic, otetul era folosit pentru a distruge germenii si bacteriile, datorita aciditatii sale. Poti folosi o solutie din apa si otet care sa te ajute la curatenie.
 
4. Sarea. In forma ei solida, este folosita pentru abrazivitatea ei. Poate fi amestecata cu apa pentru indepratea petelor de pe haine sau de pe covoare.
 
5. Grapefruitul. Pulpa acestui fruct poate fi folosita pentru a curata petele uscate. Amestecat cu sare, grapefruitul are efect abraziv si curata murdaria cu usurinta. Poate fi folosit si pentru a curata cuptorul.
 
6. Cartofii. Daca vrei sa stii cum sa combati rugina, raspunsul este simplu: foloseste cartofi. Ai nevoie de un cartof curatat, pe care sa-l pui in detergent de vase sau in bicarbonat, dupa care poti curata zonele cu rugina.
 
7. Ceapa. Daca aveti oglinzi murdare, le puteti curata cu ajutorul cepei. Este mai utila decat majoritatea produselor de curatat gasite in comert.
 
8.  Ceaiul. Poti lustrui obiectele din lemn cu ajutorul ceaiului. Foloseste o carpa pe care sa o bagi in ceai rece si fa-ti mobila sa straluceasca.
 
9. Cojile de banane. Sunt perfecte pentru lustruirea obiectelor argintii. Poti folosi cojile pentru a forma o pasta pe care sa o folosesti pentru curatat.
 
10. Portocalele. Functioneaza pe acelasi principiu ca si lamaile, avand in vedere ca sunt din aceeasi familie. Poti folosi cojile pentru a extrage ulei, care este de ajutor la curatenie.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Maria Bogdan, 29 decembrie 2014

    USOR SI PRACTIC