Rețetă oltenească: Gulii umplute a la Steaua Dunării

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețetă oltenească: Gulii umplute a la Steaua Dunării

Rețeta ”Gulii umplute” a fost primită de la Pensiunea Steaua Dunării din Comuna Eșelnița - Jud. Mehedinți (Oltenia) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.
Ingrediente:
Carne tocata = ½ kg
Gulii medii = 6 buc
Orez = 50 gr
Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.
Mod de preparare:
Se curăță guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe (trebuie scobite rotund fără a fisura peretii guliei) după care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapă (ca la sarmale). Se pun la fiert cca. 1 oră în apă cu ulei Arpis. Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adaugă smântâna cu mărarul și pot fi servite calde cu sosul de smântână și mărar presărat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise