Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Gulii umplute” a fost primită de la Pensiunea Steaua Dunării din Comuna Eșelnița - Jud. Mehedinți (Oltenia) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.
 
Ingrediente:
Carne tocata = ½ kg
Gulii medii   = 6 buc
Orez  = 50 gr
Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.
 
Mod de preparare:
 
Se curăță guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe (trebuie scobite rotund fără a fisura peretii guliei) după care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapă (ca la sarmale). Se pun la fiert cca. 1 oră în apă cu ulei Arpis. Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adaugă smântâna cu mărarul și pot fi servite calde cu sosul de smântână și mărar presărat deasupra.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Oana Lipovanu, 25 iunie 2013

    Du-te, baaaaa, si-o tras baba Safta McDonalds vis-a-vis de caminu cultural? :))

  • Fara foto

    Bellon Denis, 25 iunie 2013

    Salut Ruth Gulia e foarte populara in lume. O gasesti peste tot in Europa, am intalnit-o in Africa si in cele doua Americi. In franceze o numim chou-rave, in engleza si germana kohlrabi, in spaniola colinado iar in italiana cavolo rapa. Sigur ai mancat si ti-a si placut... Pofta buna!

  • Fara foto

    Florin June, 24 iunie 2013

    Eu sant din jud.Hunedoara si in zona mea cam toata lumea cultiva gulii in propria gradina pe vremea comunistilor, acu gradinile sant pustii ca lumea mananca doar snaksuri si McDonalds nu se mai lucreaza pamantul, lumea e libera nu mai e dictatura!

  • Fara foto

    IOANA-50, 24 iunie 2013

    la mine in ardeal la tara ,la gulie i se spune CARARABA sau CARARABIE|

  • Fara foto

    Weisz Lea, 24 iunie 2013

    Si eu spun ca este mincare originala din Ardeal si se adauga tot ce se scote din gulii si tot asa la dovlecei si smintina se adauga la urma in farfurie fiecare cit vra.

  • Fara foto

    Viorica Ruja, 24 iunie 2013

    NU SE PUNE BULION....SOSUL TB SA FIE ALB....NUMAI CU MARAR SI SMANTANA...

  • Fara foto

    Cristian Catalin Luncan, 24 iunie 2013

    :))) "gulii umplute" nu este mancare olteneasca. Este specific zonei ardealului. La fel se gatesc si dovleceii umpluti. Mai trebuia specificat ca miezul ce se scoate din gulii nu se arunca ci se pune pe fundul oalei si deasupra peste gulii cand se pun la fiert. Pofta buna!

  • Fara foto

    Sallai Catalina, 24 iunie 2013

    Guliile chiar cresc in gradina de acasa, la tara nu cred ca a fost sau este gradina fara gulii, din famiilia varza, conopida, gulii, se gaseste la orice supermarket, ori albe, ori rosii. Cauta in market si gasesti. Pofta buna.

  • Fara foto

    Cristian Valeriu Sava, 24 iunie 2013

    cand se pun la fiert in apa se adauga bulion ca sosul rezultat dupa fierbere sa aiba culoare.

  • Fara foto

    Dragoi Valerica, 23 iunie 2013

    Delicios!

  • Fara foto

    Ruth Solomovici, 21 iunie 2013

    iInteresantisimo, eu sincer nu stiu ce sint gulii, in romineste, ca eram foarte saraci sa putem minca unele legume care nu cresteau in gradina noastra.asi dori mult sa cunosc;felicitari!