Rețetă oltenească: Gulii umplute a la Steaua Dunării

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețetă oltenească: Gulii umplute a la Steaua Dunării

Rețeta ”Gulii umplute” a fost primită de la Pensiunea Steaua Dunării din Comuna Eșelnița - Jud. Mehedinți (Oltenia) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.
Ingrediente:
Carne tocata = ½ kg
Gulii medii = 6 buc
Orez = 50 gr
Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.
Mod de preparare:
Se curăță guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe (trebuie scobite rotund fără a fisura peretii guliei) după care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapă (ca la sarmale). Se pun la fiert cca. 1 oră în apă cu ulei Arpis. Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adaugă smântâna cu mărarul și pot fi servite calde cu sosul de smântână și mărar presărat deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura