Risotto cu dovleac pentru sistemul tau imunitar

Alimentele care te ajuta in protejarea sistemului inmunitar sunt esentiale, iar retetele de mancare pentru protejarea imunitatii ar trebui sa contina ingrediente care asigura energie si o combinatie echilibrata de nutrienti.

Risotto cu dovleac pentru sistemul tau imunitar

Va propunem o reteta care ajuta la mentinerea in buna conditie a sistemului imunitar: Risotto cu dovleac. Este usor de pregatit si poate fi o garnitura sau un fel principal perfect pentru organism.

Dovleacul este o sursa bogata in beta-caroten si vitamina C, perfecte pentru protejarea sistemului imunitar. De asemenea, este bogat in Calciu, Magneziu, Fosfor, Potasiu. Are un grad mare de alcalinitate si imbunatateste aciditatea ficatului si a sangelui.

Orezul contine complexul de vitamine B pentru producerea de energie. Este bogat in iod, seleniu, vitamina E, aminoacizi si potasiu. Orezul este de asemenea o sursa excelent de proteine pentru vegetarieni.

Ceapa este in mod traditional recunoscuta ca fiind un antiviral si antibacterian natural.

Ingrediente

1 lingura de ulei de masline

25 g de unt

100g de ceapa, tocata marunt

400g de orez

250ml de supa vegetala

120ml de vin alb sec

250g de dovleac, fara seminte si taiat cubulete

Mod de preparare

Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie. Sotati ceapa pentru aproximativ 2-3 minute, pana devine transparenta. Adaugati orezul si amestecati pana se amesteca bine cu untul, ceapa si uleiul - sau pana auziti orezul „trosnind”.

Intre timp, incalziti supa (zeama) de legume intr-o alta cratita si adaugati un polonic de supa in orez, amestecand continuu pentru a va asigura ca orezul nu se lipeste de tigaie. Turnati vinul si lasati orezul sa absoarba lichidul inainte de a mai adauga supa de legume, cate un polonic o data (trebuie sa pastrati un polonic pentru a-l adauga la dovleac). Atunci cand devine dens si cremos si orezul al dente, adaugati dovleacul in orez, pana ce dovleacul se gateste si se rupe usor, dureaza aproximativ 4-5 minute.

Opriti focul, adaugati ultimul polonic de supa si amestecati. Lasati pentru 2-3 minute si serviti cald, fie ca garnitura, fie ca fel principal. Puteti adauga parmezan si piper negru macinat.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise