Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Tocanita, indiferent daca e de pui, porc sau vitel, este un preparat iubit de romani. Insa, pentru a o face cat mai gustoasa exista cateva trucuri care fac minuni in bucatarie.

Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Cum alegem carnea

Alegerea carnii este importanta, mai ales daca este moale. In cazul tocanitei de pui, cea mai buna este carnea de pe pulpe, fiind mai gustoasa si mai frageda.

Tineti cont ca pieptul este mai sec, nefiind recomandat pentru tocanita.

Pentru tocanita de porc, muschiuletul mic, chiar daca mai slab, este foarte fraged, se prepara repede si se pastreaza moale.

La tocanita de vita se recomanda carnea de vitel, care este mult mai frageda.

Carnea o pregatim in urmatorul fel: se taie cubulete si se caleste timp de 2-3 minute. Apoi o adaugati peste legumele gata calite si se toarna putina apa. Rosiile se adauga dupa vreo 30 de minute.

Folositi capac la cratita, astfel ingredientele se vor inabusi mai bine.

Timpul de pregatire pentru tocanitele de pui si porc ar trebui sa fie undeva la o ora. Pentru tocanita de vita, timpul de pregatire (de inabusire) ar trebui sa fie de minim o ora si jumatate.

Legumele pentru sos

Ceapa si ardeiul sunt cele mai importante pentru sos. Daca vreti un sos mai dulce, se pune si morcov ras. De asemenea, este important sa calim legumele pentru a obtine un gust mai bun.

Atentie la rosii, pentru ca daca nu sunt destul de dulci sau daca exagerati cu cantitatile pot da un gust mai acru sosului.

Condimente

Patrunjelul verde este de nelipsit de la orice tocanita. De asemenea, foarte buna este si boiaua dulce sau iute, in functie de cum preferati macarea.

Foile de dafin se pot adauga la tocanita de porc, dar la vita chimenul da un gust mult mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise