Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Tocanita, indiferent daca e de pui, porc sau vitel, este un preparat iubit de romani. Insa, pentru a o face cat mai gustoasa exista cateva trucuri care fac minuni in bucatarie.

Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Cum alegem carnea

Alegerea carnii este importanta, mai ales daca este moale. In cazul tocanitei de pui, cea mai buna este carnea de pe pulpe, fiind mai gustoasa si mai frageda.

Tineti cont ca pieptul este mai sec, nefiind recomandat pentru tocanita.

Pentru tocanita de porc, muschiuletul mic, chiar daca mai slab, este foarte fraged, se prepara repede si se pastreaza moale.

La tocanita de vita se recomanda carnea de vitel, care este mult mai frageda.

Carnea o pregatim in urmatorul fel: se taie cubulete si se caleste timp de 2-3 minute. Apoi o adaugati peste legumele gata calite si se toarna putina apa. Rosiile se adauga dupa vreo 30 de minute.

Folositi capac la cratita, astfel ingredientele se vor inabusi mai bine.

Timpul de pregatire pentru tocanitele de pui si porc ar trebui sa fie undeva la o ora. Pentru tocanita de vita, timpul de pregatire (de inabusire) ar trebui sa fie de minim o ora si jumatate.

Legumele pentru sos

Ceapa si ardeiul sunt cele mai importante pentru sos. Daca vreti un sos mai dulce, se pune si morcov ras. De asemenea, este important sa calim legumele pentru a obtine un gust mai bun.

Atentie la rosii, pentru ca daca nu sunt destul de dulci sau daca exagerati cu cantitatile pot da un gust mai acru sosului.

Condimente

Patrunjelul verde este de nelipsit de la orice tocanita. De asemenea, foarte buna este si boiaua dulce sau iute, in functie de cum preferati macarea.

Foile de dafin se pot adauga la tocanita de porc, dar la vita chimenul da un gust mult mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor