Odata cu racirea vremii de afara, vinul nu se mai consuma la temperatura camerei sau dupa ce a fost racit in frapiera, ci fiert Aceasta bautura a luat nastere mai intai in Europa Centrala, devenind populara in Europa rasariteana abia prin sec. XVIII Fiind preparat cu mai multe condimente, vinul fiert are efecte benefice asupra sanatatii, fiind chiar indicat atunci cand simtiti ca va paste o raceala.
- In primul, aveti grija sa alegeti un vin rosu sau alb, nu foarte scump. Este important sa fie cat mai natural, dar nu dintre cele scumpe.
- Cel mai bun vin pentru fiert este cel demisec, deoarece vinurile dulci pot prinde un gust neplacut in timpul fierberii.
- Foarte important, nu dati vinul in colocot, acesta trebuie doar incalzit - nu trebuie sa se depaseasca temperatura de 80 de grade Celsius, altfel se va evapora tot alcoolul. De asemenea, la temperaturi mai mari se altereaza gustul condimentelor.
- Pe cat posibil, nu adaugati zahar! Dulceata zaharului poate acoperi aroma vinului.
- Insa, este recomandat sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capata un gust prea puternic, neplacut.
Surse articol: culinar.ro, csid.ro
Sursa foto: chatarestaurant.co.uk
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii