Secretele francezilor pentru o silueta perfecta

Modul de alimentatie al francezilor a fost si este in continuare o sursa de intriga. Mananca bine, consuma preparate bogate in calorii, si cu toate astea, au siluete de invidiat. Tocmai de aceea, astazi vom vorbi despre modalitatea in care isi organizeaza francezii pranzul pentru a ramane slabi fara a se infometa.

Secretele francezilor pentru o silueta perfecta

1. Pranz mai consistent, cina mai usoara

Teoria este foarte simpla si chiar da rezultate: daca mancam o masa consistenta la mijlocul zilei, senzatia de satietate se va mentine pana seara fara probleme. In plus, avem timp sa consumam caloriile de la pranz in cursul zilei. Cina insa trebuie sa fie saraca in calorii.
2. Nu te grabi

La Paris, oamenii isi iau timpul necesar pentru pranz si nu se pune problema unui pranz la birou, in fata calculatorului. In acest mod, au ocazia de a manca pe indelete si de a savura mancarea, ceea ce ii determina sa manance doar atat cat este necesar, ajutand si procesul de digestie.
3. Imbunatateste-ti salatele
Francezii adora verdeata si salatele simple, facute din putine ingrediente. Adevarul este ca nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a avea o salata ca la carte.
4. Daca te grabesti, mananca preparate simple

Pentru ca este aproape imposibil sa avem mereu timp pentru un pranz pe indelete, este bine sa ai la indemana preparate simple si usor de consumat. In Franta, poti cumpara sandvisuri simple, compuse dintr-o bagheta, branza si sunca - ingrediente simple, insa cu un gust delicios. Iti poti pregati chiar acasa un astfel de sandvis pentru zilele in care esti foarte ocupat.

5. Mancaruri fara foc

Preparatele care nu necesita preparare sunt perfecte pentru momentele in care nu ai timp sau pur si simplu, nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie. Francezii opteaza pentru aperitive, branzeturi, supe reci. Simplu, rapid si delicios!

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise