Caldura mare! Atat de mare, ca simtim ca ne e sete in continuu. Dintre toate bauturile de sezon, limonada este cea mai recomandata in aceasta perioada pentru a potoli setea si caldurile. Datorita continutului mare de vitamina C si minerale din citricele folosite, limonada ne ajuta corpul sa faca fata mai bine temperaturilor mari. Asadar, pentru a obtine limonada perfecta, noi iti dezvaluim 5 trucuri de care trebuie sa tii cont atunci cand o prepari:
Asigura-te ca alegi lamaile cele mai bune pentru limonada. Ele trebuie sa fie de un galben aprins, fara pete verzi sau maro, cu coaja subtire. De asemenea, cantareste lamaia in mana. Ea trebuie sa fie greoaie, semn ca are mult suc si nu este seaca.
Exista un truc destul de simplu pentru a stoarce cat mai bine lamaile: le bagi timp de jumatate de minut la microunde sau le poti presa pe tocator cu podul palmei. Astfel, atunci cand vei taia lamaia, din aceasta va incepe deja sa curga suc.
De obicei, atunci cand preparam limonada avem tendinta de a amesteca zaharul (sau mierea) direct in apa rece. Din acest motiv, e posibil ca zaharul sa nu se topeasca in totalitate. Pentru a obtine o limonada care nu e doar acra, dar are si un gust dulce, placut, se pregateste un sirop. Zaharul se pune intr-o craticioara, impreuna cu frunze de menta, alte fructe, vanilie si alte arome pe care le vrei in limonada. Craticioara se tine pe foc pana cand zaharul incepe sa se topeasca. Apoi se stinge cu un pic de apa si se lasa la fiert timp de 2-3 minute.
E important si ca paharele de limonada sa arate bine. Asa ca, decoreaza-le cu frunze de menta sau bucati de fructe (capsuni, piersici, zmeura, afine, lime etc.). Totodata, mai poti si sa presari pe marginea paharelor putin zahar. Acest lucru se face introducand paharul in zahar, cu gura umezita in jos.
5. Gheata
Ai grija sa nu pui atata de multa gheata incat sa diluezi prea tare limonada. Gheata se va topi din cauza calduri si e ca si cand ai mai adauga apa in limonada.
Deci, adauga mai putina apa, daca planuiesti sa pui mai multa gheata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii