Secretele limonadei perfecte - 5 trucuri pentru a obtine cea mai buna limonada

Caldura mare! Atat de mare, ca simtim ca ne e sete in continuu.  Dintre toate bauturile de sezon, limonada este cea mai recomandata in aceasta perioada pentru a potoli setea si caldurile. Datorita continutului mare de vitamina C si minerale din citricele folosite, limonada ne ajuta corpul sa faca fata mai bine temperaturilor mari. Asadar, pentru a obtine limonada perfecta, noi iti dezvaluim 5 trucuri de care trebuie sa tii cont atunci cand o prepari:   

Secretele limonadei perfecte - 5 trucuri pentru a obtine cea mai buna limonada

1. Alege lamaile cele mai bune pentru limonada

Asigura-te ca alegi lamaile cele mai bune pentru limonada. Ele trebuie sa fie de un galben aprins, fara pete verzi sau maro, cu coaja subtire. De asemenea, cantareste lamaia in mana. Ea trebuie sa fie greoaie, semn ca are mult suc si nu este seaca.

2. Obtine toata zeama din lamai

Exista un truc destul de simplu pentru a stoarce cat mai bine lamaile: le bagi timp de jumatate de minut la microunde sau le poti presa pe tocator cu podul palmei. Astfel, atunci cand vei taia lamaia, din aceasta va incepe deja sa curga suc.

3. Asigura-te ca tot zaharul se topeste

De obicei, atunci cand preparam limonada avem tendinta de a amesteca zaharul (sau mierea) direct in apa rece. Din acest motiv, e posibil ca zaharul sa nu se topeasca in totalitate. Pentru a obtine o limonada care nu e doar acra, dar are si un gust dulce, placut, se pregateste un sirop. Zaharul se pune intr-o craticioara, impreuna cu frunze de menta, alte fructe, vanilie si alte arome pe care le vrei in limonada. Craticioara se tine pe foc pana cand zaharul incepe sa se topeasca. Apoi se stinge cu un pic de apa si se lasa la fiert timp de 2-3 minute.

4. Estetica

E important si ca paharele de limonada sa arate bine. Asa ca, decoreaza-le cu frunze de menta sau bucati de fructe (capsuni, piersici, zmeura, afine, lime etc.). Totodata, mai poti si sa presari pe marginea paharelor putin zahar. Acest lucru se face introducand paharul in zahar, cu gura umezita in jos.

5. Gheata

Ai grija sa nu pui atata de multa gheata incat sa diluezi prea tare limonada. Gheata se va topi din cauza calduri si e ca si cand ai mai adauga apa in limonada.

Deci, adauga mai putina apa, daca planuiesti sa pui mai multa gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise