Secretul prin care faci ca friptura de porc sau de vita sa ti se topeasca in gura

Cand vi se face pofta de o friptura frageda, care sa vi se topeasca in gura, tineti minte ca secretul este: congelarea.  Exact, se pare ca fragezimea unei fripturi nu are legatura cu ingredientele folosite si nici cu ustensilele necesare in timpul procesului de preparare.  In schimb, prin congelare fibrele musculare se expandeaza si se rup, proces care are ca rezultat o carne mai frageda. Cel putin, asa spune un studiu realizat de Universitatea din Kansas City. 

Secretul prin care faci ca friptura de porc sau de vita sa ti se topeasca in gura

Autorul studiului, cercetatorul John Unruh, a ajuns la concluzia ca inghetarea prealabila a carnii si apoi dezghetarea acesteia, chiar inaintea de preparare, va avea ca rezultat o friptura mult mai frageda.

Carnea a fost inghetata timp de doua saptamani, apoi a fost lasata la dezghet timp de 24 de ore, in frigider.

Din frigider a fost scoasa si lasata timp de 15 minute pe o farfurie, pentru a ajunge la temperatura camerei. Acest lucru a redus riscul de a innegri friptura la exterior, de a o usca sau arde, inainte ca interiorul sa fie patruns.

De asemenea, inainte de a fi pusa in tigaie, bucata de carne a fost usucata cu ajutorul unor prosoape de hartie. Dupa ce carnea s-a fript, a fost lasata cel putin 5 minute la odihna, pe un tocator, pentru ca sucurile sa se redistribuie egal in toata carnea.

Daca nu aveti rabdare si taiati friptura prea devreme, sucul din interior se va revarsa in farfurie, in loc sa ramana in carne.

In plus, puteti unge tocatorul cu un amestec de ulei de masline, sare si rozmarin taiat marunt (sau alte condimente). Astfel, carnea lasata la odihna va prelua aceste arome.

Tot in etapa odihnei, mai puteti pune pe friptura un bucatica de unt, care se va topi si va patrunde in carne, dandu-i un gust si mai bun.

Sursa articol: menshealth.com

Sursa foto: homewetbar.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise