Solutii pentru cele mai comune 5 greseli pe care le facem in bucatarie

Ni se intampla tuturor. Oricat de bun ai fi ca bucatar, se poate intampla, din greseala, sa scapi prea multa sare in mancare, sa sari peste o etapa sau chiar sa uiti mancarea prea mult timp pe foc. Din fericire, pentru cele mai comune erori pe care le facem in bucatarie, exista si niste solutii rapide care ne pot salva.

Solutii pentru cele mai comune 5 greseli pe care le facem in bucatarie

Ai ars mancarea. Daca s-a intamplat, s-a intamplat. Nu e nicio tragedie. Lasa carnea arsa in tigaia in care ai gatit. Stinge focul, lasa tigaia sa se raceasca putin, iar apoi pune deasupra ei un prosop de bucatarie pe care l-ai udat in prealabil. Lasa prosopul acolo pentru 10-15 minute. Acest truc te va ajuta sa scapi de mirosul de ars din mancare.

Legume prea moi. Acest lucru se intampla tot atunci cand uitam de ele si le lasam la gatit prea mult. Timp. Daca legumele s-au inmuiat de tot, piseaza-le si fa-le piure sau baga-le in blender si transforma-le intr-o supa crema delicioasa. Inventivitatea e solutia.
Ai scapat prea multa sare in mancare. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancarica cu zeama, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare. De asemenea, o alta varianta pe care o poti incerca pentru a scapa de gustul sarat este sa adaugi putina zeama de lamaie.
Sosul are cocoloase. Din cauza faptului ca ne grabim, se poate intampla sa descoperim ca sosul sau piureul nostru a facut cocoloase. Cum rezolvam problema? Foarte simplu. Il trecem printr-o sita o data sau de doua ori, pana cand ramane exact cum ar trebui.
Carnea e prea tare. Ai gatit-o atat de mult timp, incat s-a intarit si parca nu-ti mai vine deloc sa o mananci. Gresit! Exista o solutie. Taie carnea in fasii si pregateste lipii umplute sau taco. Adauga cartofi, legume, sosuri sau orice altceva iti trece prin cap. Astfel, poti transforma un esec intr-un preparat delicios.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise