Solutii pentru cele mai comune 5 greseli pe care le facem in bucatarie

Ni se intampla tuturor. Oricat de bun ai fi ca bucatar, se poate intampla, din greseala, sa scapi prea multa sare in mancare, sa sari peste o etapa sau chiar sa uiti mancarea prea mult timp pe foc. Din fericire, pentru cele mai comune erori pe care le facem in bucatarie, exista si niste solutii rapide care ne pot salva.

Solutii pentru cele mai comune 5 greseli pe care le facem in bucatarie

Ai ars mancarea. Daca s-a intamplat, s-a intamplat. Nu e nicio tragedie. Lasa carnea arsa in tigaia in care ai gatit. Stinge focul, lasa tigaia sa se raceasca putin, iar apoi pune deasupra ei un prosop de bucatarie pe care l-ai udat in prealabil. Lasa prosopul acolo pentru 10-15 minute. Acest truc te va ajuta sa scapi de mirosul de ars din mancare.

Legume prea moi. Acest lucru se intampla tot atunci cand uitam de ele si le lasam la gatit prea mult. Timp. Daca legumele s-au inmuiat de tot, piseaza-le si fa-le piure sau baga-le in blender si transforma-le intr-o supa crema delicioasa. Inventivitatea e solutia.
Ai scapat prea multa sare in mancare. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancarica cu zeama, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare. De asemenea, o alta varianta pe care o poti incerca pentru a scapa de gustul sarat este sa adaugi putina zeama de lamaie.
Sosul are cocoloase. Din cauza faptului ca ne grabim, se poate intampla sa descoperim ca sosul sau piureul nostru a facut cocoloase. Cum rezolvam problema? Foarte simplu. Il trecem printr-o sita o data sau de doua ori, pana cand ramane exact cum ar trebui.
Carnea e prea tare. Ai gatit-o atat de mult timp, incat s-a intarit si parca nu-ti mai vine deloc sa o mananci. Gresit! Exista o solutie. Taie carnea in fasii si pregateste lipii umplute sau taco. Adauga cartofi, legume, sosuri sau orice altceva iti trece prin cap. Astfel, poti transforma un esec intr-un preparat delicios.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise