Ni se intampla tuturor. Oricat de bun ai fi ca bucatar, se poate intampla, din greseala, sa scapi prea multa sare in mancare, sa sari peste o etapa sau chiar sa uiti mancarea prea mult timp pe foc. Din fericire, pentru cele mai comune erori pe care le facem in bucatarie, exista si niste solutii rapide care ne pot salva.

Ai ars mancarea. Daca s-a intamplat, s-a intamplat. Nu e nicio tragedie. Lasa carnea arsa in tigaia in care ai gatit. Stinge focul, lasa tigaia sa se raceasca putin, iar apoi pune deasupra ei un prosop de bucatarie pe care l-ai udat in prealabil. Lasa prosopul acolo pentru 10-15 minute. Acest truc te va ajuta sa scapi de mirosul de ars din mancare.
 
Legume prea moi. Acest lucru se intampla tot atunci cand uitam de ele si le lasam la gatit prea mult. Timp. Daca legumele s-au inmuiat de tot, piseaza-le si fa-le piure sau baga-le in blender si transforma-le intr-o supa crema delicioasa. Inventivitatea e solutia.
 
Ai scapat prea multa sare in mancare. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancarica cu zeama, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare. De asemenea, o alta varianta pe care o poti incerca pentru a scapa de gustul sarat este sa adaugi putina zeama de lamaie.
 
Sosul are cocoloase. Din cauza faptului ca ne grabim, se poate intampla sa descoperim ca sosul sau piureul nostru a facut cocoloase. Cum rezolvam problema? Foarte simplu. Il trecem printr-o sita o data sau de doua ori, pana cand ramane exact cum ar trebui.
 
Carnea e prea tare. Ai gatit-o atat de mult timp, incat s-a intarit si parca nu-ti mai vine deloc sa o mananci. Gresit! Exista o solutie. Taie carnea in fasii si pregateste lipii umplute sau taco. Adauga cartofi, legume, sosuri sau orice altceva iti trece prin cap. Astfel, poti transforma un esec intr-un preparat delicios.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Mariana Bandac, 17 mai 2014

    Care sint.

  • Iosif_Gall, 04 mai 2014

    multumim pentru sfaturi si am

  • constanta proca, 20 noiembrie 2013

    Multumim pentru sfaturile utile

  • Velu Ciobanu, 18 noiembrie 2013

    multumim pentru sfaturi, care de ce sa nu recunoastem sunt foarte utile.

  • Lia Zaharia, 14 noiembrie 2013

    sfaturile

  • Lia Zaharia, 14 noiembrie 2013

    sfatueile chiar sunt bune

  • Szabo_Ioana, 13 noiembrie 2013

    Eu nu cred sincer ca exista persoana care sa fi gatit si sa nu fi facut macaaaar una din greselile mentionate in articol . Multumim pt. sfaturi, bune la casa omului :)

  • Claudia Luciana Gurean, 11 noiembrie 2013

    va multumim pentru sfaturi!

  • Bacinschi Ilie-mugurel, 11 noiembrie 2013

    multumim de sfaturi!

  • lorena, 11 noiembrie 2013

    multumim ptr sfaturi!

  • LUBITA, 10 noiembrie 2013

    Da,mi s-a intamplat si mie sa ard mancarea dar daca nu am stiut aceasta solutie,am aruncat-o!! Multumesc,e bine de retinut!!

  • Constantin Emilia, 10 noiembrie 2013

    Doar cine nu gateste nu greseste! Noroc ca in genere, pentru fiecare problema exista macar o solutie!

  • Cosmin Iliuc, 10 noiembrie 2013

    patesc din cand in cand din astea....

  • Tutuianu Cristina, 09 noiembrie 2013

    din greseli invatam multumim pt sfaturi bune de luat in seama.

  • Rodica-carmen Titianu, 09 noiembrie 2013

    minunate sfaturi