Carnea de pui este unul dintre cele mai des folosite ingrediente pentru prepararea pranzului sau a cinei. Ea poate fi gatita in zeci de modalitati, este foarte gustoasa si de aceea se si numara printre alimentele preferate ale oamenilor. Noi va prezentam astazi cateva modalitati in care puteti gati diferite parti ale puiului, dar si cateva sfaturi utile.

Pieptul. In comert, il puteti gasi in trei variante: piept intreg, piept fara os sau piept pregatit special pentru snitele. Pieptul intreg poate fi gatit la cuptor, cel fara os poate fi sotat in tigaie, preparat la gratar sau in cuptor, iar fileurile din piept de pui pot fi gatite, de asmenea, in toate cele trei moduri. Pentru a nu avea un gust fad, se recomanda ca pieptul sa fie marinat cu ulei de masline si condimente cel putin 2-3 ore inainte de a fi gatit.
 
Aripile. Carnea de pe aripi este cea mai deschisa la culoare si este acoperita de o piele subtire. Aripioarele de pui sunt perfecte atat pentru retetele la cuptor, cat si in varianta prajita, insa nu sunt recomandate in regimurile de slabire.
 
Pulpele inferioare. Sunt cunoscute si sub numele de “ciocanele”, contin mai multa grasime decat pulpele superioare si sunt delicioase atat gatite pe gratar, cat si in tigaie.
 
Pulpele superioare. Carnea de pe pulpele superioare este mai savuroasa decat alte parti ale puiului si se gateste cel mai usor. Ea are o culoare mai inchisa, este mai suculenta si mult mai gustoasa. Isi pastreaza gustul perfect atunci cand este inabusita, gatita la rotisor, pe gratar sau sotata in tigaie.
 
Sfaturi generale:
 
Atunci cand vrei sa decongelezi puiul, scoate-l din congelator si baga-l in frigider cu 7-8 ore inainte de a-l gati. Nu-l lasa afara la decongelat pentru ca e posibil sa dezvolte bacterii nocive pentru organismul uman.
 
Daca planuiesti sa tii puiul in congelator, il poti lasa in ambalajul sau pana la 7 zile. Daca vrei sa-l pastrezi timp de mai multe saptamani, desfa-l din ambalaj si inveleste-l in folie de plastic.
 
Nu spala puiul inainte de a-l gati. Daca este infectat cu bacterii de tipul Salmonellei, nu vei face altceva decat sa contaminezi si spatiul in care ai spalat carnea. Pune puiul in vasul pentru gatit (oala, tava, tigaie) si prepara-l fara griji. Bacteriile vor fi distruse daca puiul este gatit la temperaturi de peste 75 de grade.
 
Resturile de pui gatite pot fi pastrate in frigider pana la 2 zile. Daca ai gatit puiul intreg la cuptor, poti pastra ce a ramas din el maximum 3 zile.

sursa
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Raducanu Mariana, 02 iulie 2014

    Exact asta am si eu pe gratat!

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 02 iulie 2014

    Multumim de sfaturi, mereu sunt binevenite.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 iunie 2014

    Reclame suprapuse peste articol, asa ca nu se poate citi nimic ! Pacat...esre site culinar si pe noi ne mananca reclamele !

  • Fara foto

    Ion Faur, 29 iunie 2014

    De retinut ca puiul din zilele noastre e crescut rapid folosindu-se hormoni,care sunt foarte pacatosi pentru sanatate. Unde sunt puiii de altadata care erau si gustosi si sanatosi ?????

  • Fara foto

    Ion Faur, 29 iunie 2014

    De retinut ca puiul din zilele noastre este crescut rapid folosind hormoni, care sunt foarte pacatosi pentru sanatate. Unde sunt puii de altadata ?

  • Fara foto

    Florica Oprea, 29 iunie 2014

    Multumesc mult pentru cele citeva sfaturi.!!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 29 iunie 2014

    buna idee

  • Fara foto

    kok miori, 05 octombrie 2013

    bune sfaturi trebuie de pastrat.

  • Fara foto

    Oly Olimpia, 21 septembrie 2013

    Multumim pentru sfaturi, eu spalam puiul inainte de preparare... :(

  • Fara foto

    Ovidiu Danut, 21 septembrie 2013

    Daca schimbati gustul pentru sanatate..e "naspa"

  • Fara foto

    Adela Cucereanu, 20 septembrie 2013

    doamna Silvia, arata foarte gustos

  • Fara foto

    Silvia Muresan, 20 septembrie 2013

    aveti perfecta dreptate .ne dati doar sfaturi bune

  • Fara foto

    Lenuta Pantu, 20 septembrie 2013

    perfect adevarat

  • Fara foto

    Lenuta Pantu, 20 septembrie 2013

    perfect adevarat

  • Fara foto

    Bucur Cristina, 20 septembrie 2013

    au mare dreptate .

  • Fara foto

    Elena Zaharia, 20 septembrie 2013

    Sfaturi interesante.

  • Fara foto

    Ecaterina Ware, 18 septembrie 2013

    Excelente sfaturi!