Tot ce trebuie sa stii despre carnea de pui

Carnea de pui este unul dintre cele mai des folosite ingrediente pentru prepararea pranzului sau a cinei. Ea poate fi gatita in zeci de modalitati, este foarte gustoasa si de aceea se si numara printre alimentele preferate ale oamenilor. Noi va prezentam astazi cateva modalitati in care puteti gati diferite parti ale puiului, dar si cateva sfaturi utile.

Tot ce trebuie sa stii despre carnea de pui

Pieptul. In comert, il puteti gasi in trei variante: piept intreg, piept fara os sau piept pregatit special pentru snitele. Pieptul intreg poate fi gatit la cuptor, cel fara os poate fi sotat in tigaie, preparat la gratar sau in cuptor, iar fileurile din piept de pui pot fi gatite, de asmenea, in toate cele trei moduri. Pentru a nu avea un gust fad, se recomanda ca pieptul sa fie marinat cu ulei de masline si condimente cel putin 2-3 ore inainte de a fi gatit.
Aripile. Carnea de pe aripi este cea mai deschisa la culoare si este acoperita de o piele subtire. Aripioarele de pui sunt perfecte atat pentru retetele la cuptor, cat si in varianta prajita, insa nu sunt recomandate in regimurile de slabire.
Pulpele inferioare. Sunt cunoscute si sub numele de “ciocanele”, contin mai multa grasime decat pulpele superioare si sunt delicioase atat gatite pe gratar, cat si in tigaie.
Pulpele superioare. Carnea de pe pulpele superioare este mai savuroasa decat alte parti ale puiului si se gateste cel mai usor. Ea are o culoare mai inchisa, este mai suculenta si mult mai gustoasa. Isi pastreaza gustul perfect atunci cand este inabusita, gatita la rotisor, pe gratar sau sotata in tigaie.
Sfaturi generale:
Atunci cand vrei sa decongelezi puiul, scoate-l din congelator si baga-l in frigider cu 7-8 ore inainte de a-l gati. Nu-l lasa afara la decongelat pentru ca e posibil sa dezvolte bacterii nocive pentru organismul uman.
Daca planuiesti sa tii puiul in congelator, il poti lasa in ambalajul sau pana la 7 zile. Daca vrei sa-l pastrezi timp de mai multe saptamani, desfa-l din ambalaj si inveleste-l in folie de plastic.
Nu spala puiul inainte de a-l gati. Daca este infectat cu bacterii de tipul Salmonellei, nu vei face altceva decat sa contaminezi si spatiul in care ai spalat carnea. Pune puiul in vasul pentru gatit (oala, tava, tigaie) si prepara-l fara griji. Bacteriile vor fi distruse daca puiul este gatit la temperaturi de peste 75 de grade.
Resturile de pui gatite pot fi pastrate in frigider pana la 2 zile. Daca ai gatit puiul intreg la cuptor, poti pastra ce a ramas din el maximum 3 zile.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise