Tot ce trebuie sa stii despre tigaia de fonta

  Vechea tigaie din fonta este un ajutor de nadejde in orice bucatarie. Mancarurile sunt mai delicioase, se foloseste mai putin ulei si nu adauga chimicale mancarurilor tale, asa cum se poate intampla cu alte tigai, mai noi.   Fonta este un material poros, fiind un antiaderent natural. Totusi, pentru a fi antiaderent, este necesar sa adaugam putina grasime peste. Sfatul nostru este sa ungeti cu putin ulei tigaia voastra inainte de a o folosi, inlaturand ulterior excesul de ulei cu un servetel de bucatarie. In acest fel, mancarea nu se va lipi de tigaie.

Tot ce trebuie sa stii despre tigaia de fonta

Avantajele sunt multe in ceea ce priveste folosirea tigailor de fonta, insa este important sa stim ca tigaile de fonta necesita o curatare speciala.

Poate ati trecut si voi prin aceasta situatie: cina s-a terminat, iar tigaia in care ai pregatit mancarea este plina de ulei. Te gandesti ca nu are ce sa se intample cu tigaia ta daca o cureti incet cu putin detergent de vase si apa. Nimic mai fals! La contactul prelungit cu apa, invelisul protector al tigaii de fonta se va exfolia, iar mancarea nu va mai avea acelasi gust delicios.

Ce este de facut? Modalitatea de curatare a tigaii de fonta este una foarte simpla: adaugati ulei in tigaie, asta daca nu a mai ramas de la gatit, si presarati sare de mare deasupra. Cu o laveta, curatati usor sarea din tigaie. Veti vedea ca sarea se va murdari, fiind un exfloliant usor, lasand tigaia voastra de fonta numai buna pentru gatit.

Asadar, voi v-ati intoarce la vechea tigaie de fonta?

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise