Cand vine vorba de o friptura buna, Jamie Oliver este omul care ne poate oferi cele mai bune sfaturi.

In vasta lui cariera culinara, acesta a ajuns la concluzia ca exista cateva trucuri care, atunci cand sunt respectate, te ajuta sa obti cea mai gustoasa friptura.

De exemplu, pentru o friptura la tigaie aceste trucuri garanteaza un rezultat delicios si rapid:

1. Friptura buna de vita nu poate fi obtinuta din felii subtiri. Asa ca, indicat ar fi ca bucatile de carne sa le procuram de la o macelarie, unde putem cere ca feliile sa aiba o grosime de aproximativ doua degete.

2. Este interzis sa puneti carnea in tigaie imediat ce ati scos-o din frigider. Aceasta trebuie lasata la temperatura camerei in jur de o ora inainte de a fi pusa la fript. Altfel, carnea se va usca in tigaie si nu se va gati uniform. 

3. Atunci cand puneti sare pe carne, evitati sarea fina. Aceasta se absoarbe mai repede si usuca firba. Jamie recomanda sarea mare, care se absoarbe treptat. Tot Jamie recomanda urmatoarea metoda: frecati carnea pe fiecare parte cu putin ulei de masline, presarati sare si piper din belsug, apoi masati din nou bucata de carne.

4.Tigaia se unge si ea cu ulei. De asemenea, carnea trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta din minut in minut, in cele 6 minute, cat trebuie sa stea in tigaie.

5. Pentru o aroma mai placuta, inainte ca friptura sa fie gata, se recomanda sa tamponati carnea cu un buchetel de ierburi aromatice proaspete, rozmarin sau oregano. 

7. Dupa ce carnea s-a facut, adaugati si o mica bucata de unt peste ea, cat inca e calda, si lasati-o sa se odihneasca timp de 2 minute. 

Sursa foto si articol: jamieoliver.com

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto