Trucurile lui Jamie Oliver pentru a obtine cea mai buna friptura

Cand vine vorba de o friptura buna, Jamie Oliver este omul care ne poate oferi cele mai bune sfaturi. In vasta lui cariera culinara, acesta a ajuns la concluzia ca exista cateva trucuri care, atunci cand sunt respectate, te ajuta sa obti cea mai gustoasa friptura. De exemplu, pentru o friptura la tigaie aceste trucuri garanteaza un rezultat delicios si rapid:

Trucurile lui Jamie Oliver pentru a obtine cea mai buna friptura

1. Friptura buna de vita nu poate fi obtinuta din felii subtiri. Asa ca, indicat ar fi ca bucatile de carne sa le procuram de la o macelarie, unde putem cere ca feliile sa aiba o grosime de aproximativ doua degete.

2. Este interzis sa puneti carnea in tigaie imediat ce ati scos-o din frigider. Aceasta trebuie lasata la temperatura camerei in jur de o ora inainte de a fi pusa la fript. Altfel, carnea se va usca in tigaie si nu se va gati uniform.

3. Atunci cand puneti sare pe carne, evitati sarea fina. Aceasta se absoarbe mai repede si usuca firba. Jamie recomanda sarea mare, care se absoarbe treptat. Tot Jamie recomanda urmatoarea metoda: frecati carnea pe fiecare parte cu putin ulei de masline, presarati sare si piper din belsug, apoi masati din nou bucata de carne.

4.Tigaia se unge si ea cu ulei. De asemenea, carnea trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta din minut in minut, in cele 6 minute, cat trebuie sa stea in tigaie.

5. Pentru o aroma mai placuta, inainte ca friptura sa fie gata, se recomanda sa tamponati carnea cu un buchetel de ierburi aromatice proaspete, rozmarin sau oregano.

7. Dupa ce carnea s-a facut, adaugati si o mica bucata de unt peste ea, cat inca e calda, si lasati-o sa se odihneasca timp de 2 minute.

Sursa foto si articol: jamieoliver.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise