Un alt fel de unt - aromat si cu verdeturi

Untul poate fi folosit in foarte multe feluri de mancare: de la tartine la cartofi piure, fripturi suculente sau aluaturi delicioase.

Un alt fel de unt - aromat si cu verdeturi

Noi va propunem sa schimbati gustul clasic al untului, adaugand arome si verdeturi pentru niste retete mai... cu talc!

Iata cateva retete de unt aromat:

Unt cu ierburi proaspete

Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 1 lingurita de busuioc proaspat, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de patrunjel, toate taiate foarte marunt. Amesteca bine, lasa la rece.

Unt cu usturoi si ceapa

Lasa untul la caldura, pana cand capata o textura moale (nu il topi la foc!). Apoi, pune-l intr-un castronas si adauga 2 catei de usturoi taiat fin si o lingurita de ceapa, taiata fin. Amesteca bine, apoi pune la frigider.

Unt cu parmezan si ardei iute

Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 2 lingurite de parmezan ras si 1/8 lingurita de arde iute tocat marunt (dar sa fie iute!). Lasa la rece.

La ce poti folosi untul aromat:

La tartine – va avea un gust diferit fata de untul normal si poti manca tartine doar cu acest unt aromat.

La fripturi – in special de porc. Unge feliile de carne cu putin unt aromat si vor avea o savoare aparte.

La piureul de cartofi. Adauga o parte unt normal, o parte unt aromat atunci cand prepari piure.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi