Untul poate fi folosit in foarte multe feluri de mancare: de la tartine la cartofi piure, fripturi suculente sau aluaturi delicioase.
Noi va propunem sa schimbati gustul clasic al untului, adaugand arome si verdeturi pentru niste retete mai... cu talc!

Iata cateva retete de unt aromat:

Unt cu ierburi proaspete

Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 1 lingurita de busuioc proaspat, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de patrunjel, toate taiate foarte marunt. Amesteca bine, lasa la rece.

Unt cu usturoi si ceapa


Lasa untul la caldura, pana cand capata o textura moale (nu il topi la foc!). Apoi, pune-l intr-un castronas si adauga 2 catei de usturoi taiat fin si o lingurita de ceapa, taiata fin. Amesteca bine, apoi pune la frigider.

Unt cu parmezan si ardei iute

Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 2 lingurite de parmezan ras si 1/8 lingurita de arde iute tocat marunt (dar sa fie iute!). Lasa la rece.


La ce poti folosi untul aromat:

La tartine – va avea un gust diferit fata de untul normal si poti manca tartine doar cu acest unt aromat.
La fripturi – in special de porc. Unge feliile de carne cu putin unt aromat si vor avea o savoare aparte.
La piureul de cartofi. Adauga o parte unt normal, o parte unt aromat atunci cand prepari piure.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Felicitari pentru idei !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    interesante isei.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    O bunatate,foarte bun articolul.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Nu am amestecat niciodata untul cu mai mult de un condiment,merita incercat !

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Eu fac un amestec de unt, rozmarin si parmezan. Cu rosii proaspete, adevarate, e un deliciu!!!

  • crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    "Unt cu usturoi si ceapa" are un gust minunat!!!

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Mie imi place combinatia de unt patrunjel rozmarin si usturoi....e foarte buna pe paine prajita :)

  • Fara foto

    Aurora, 07 septembrie 2009

    Felicitari ! Toate combinatiile par bune. Sper sa reusesc sa le probez.

  • Fara foto

    IulianaTarnoveanu, 07 septembrie 2009

    Foarte interesant!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Foarte gustos, in toate modurile.

  • Fara foto

    lumi, 06 septembrie 2009

    E foarte bun untul cu diverse arome naturale dar...trebuie sa stim sa alegem si untul natural!

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Da, un articol bun. Eu folosesc mereu unt aromat la mese festive si nu s-a plans nimeni. Dar eu il folosesc mai des la friptura franceza.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Sugestiile sunt binevenite.

  • Fara foto

    vera, 04 septembrie 2009

    Interesant articol, mai ales pt cei ce iubesc untul!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    O bunatate...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Gustoase arome,binevenite retetele.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumim pentru sfaturi si idei.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Sfaturi utile.Sugestii binevenite.