Untul poate fi folosit in foarte multe feluri de mancare: de la tartine la cartofi piure, fripturi suculente sau aluaturi delicioase.
Noi va propunem sa schimbati gustul clasic al untului, adaugand arome si verdeturi pentru niste retete mai... cu talc!
Iata cateva retete de unt aromat:
Unt cu ierburi proaspete
Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 1 lingurita de busuioc proaspat, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de patrunjel, toate taiate foarte marunt. Amesteca bine, lasa la rece.
Unt cu usturoi si ceapa
Lasa untul la caldura, pana cand capata o textura moale (nu il topi la foc!). Apoi, pune-l intr-un castronas si adauga 2 catei de usturoi taiat fin si o lingurita de ceapa, taiata fin. Amesteca bine, apoi pune la frigider.
Unt cu parmezan si ardei iute
Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 2 lingurite de parmezan ras si 1/8 lingurita de arde iute tocat marunt (dar sa fie iute!). Lasa la rece.
La ce poti folosi untul aromat:
La tartine – va avea un gust diferit fata de untul normal si poti manca tartine doar cu acest unt aromat.
La fripturi – in special de porc. Unge feliile de carne cu putin unt aromat si vor avea o savoare aparte.
La piureul de cartofi. Adauga o parte unt normal, o parte unt aromat atunci cand prepari piure.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii