Valoarea bonurilor de masa ar putea creste de la 9,41 lei la 13 lei.

Aceasta propunere legislativa a fost deja votata in plenul Senatului, fiind inainte semnata de parlamentarii de la toate formatiunile politice. 

Cu toate acestea, Guvernul nu este de acord cu aceasta majorare, din cauza impactului bugetar. 

Initiatorii proiectului de lege motiveaza majorarea prin faptul ca suma de 9,41 lei nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz. Acestia mai spun ca valoarea medie a unei mese de pranz a ajuns la 13 lei.

Chiar si in zonele cu economie precara, cea mai ieftina masa ar costa 10 lei in sistem de catering.

De asemenea, initiatorii mai sunt de parere ca un numar mare de angajati se afla in imposibilitatea de a avea o masa adecvata in timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru incarcat, fie pentru ca nu au acces la achizitionarea unei mese.

La randul lor, parlamentarii spun ca valoarea pe zi a tichetului de masa din Romania este printre cele mai mici din UE - 2,13 euro. Pentru a avea termen de comparatie, in Belgia un tichet de masa are o valoare de 7 euro, in Franta de 10,58 euro, chiar si in Grecia are valoarea de 6 euro.

Totodata, daca in 1998, tichetele de masa puteau acoperi circa 50% din cheltuielile cu produse alimentare ale unei gospodarii, in prezent, acestea acopera doar 27% din aceste cheltuieli. 

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect de lege, dar mai mult ca sigur valoarea bonurilor de masa va fi majorata.

Sursa foto: economica.net
Sursa articol: adevarul.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii