Cafeaua consumata zilnic reprezinta, pentru multi dintre noi, doza necesara de energie. Cum nu sunt o persoana foarte comoda, prefer sa macin cafeaua si sa ma bucur de toata aroma ei. Am insa, fireste, momente in care timpul nu-mi permite sa fac lucrul acesta zilnic si macin o cantitate mai mare care sa-mi ajunga pentru cateva zile.
Boabele de cafea prajite au insa tendinta de a-si pierde mirosul si gustul daca sunt expuse factorilor de mediu pentru o perioada prea lunga de timp.
Aerul si umiditatea din atmosfera schimba foarte repede calitatea cafelei.
Cafeaua macinata isi pierde mai repede proprietatile decat cafeaua boabe si exista riscul ca aceasta sa ramana fara aroma.
Boabele de cafea au un invelis protector care mentine uleiurile naturale si care, odata rupt, lasa boabele expuse influentelor mediului.
Depozitarea corecta a cafelei garanteaza ca aceasta isi va pastra mirosul imbietor si gustul deosebit.
Astfel, cu ajutorul aparatului de vidat de la FoodSaver, reusesc sa pastrez cafeaua in cele mai bune conditii.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii