Cafeaua consumata zilnic reprezinta, pentru multi dintre noi, doza necesara de energie. Cum nu sunt o persoana foarte comoda, prefer sa macin cafeaua si sa ma bucur de toata aroma ei. Am insa, fireste, momente in care timpul nu-mi permite sa fac lucrul acesta zilnic si macin o cantitate mai mare care sa-mi ajunga pentru cateva zile.
Boabele de cafea prajite au insa tendinta de a-si pierde mirosul si gustul daca sunt expuse factorilor de mediu pentru o perioada prea lunga de timp.
Aerul si umiditatea din atmosfera schimba foarte repede calitatea cafelei.
Cafeaua macinata isi pierde mai repede proprietatile decat cafeaua boabe si exista riscul ca aceasta sa ramana fara aroma.
Boabele de cafea au un invelis protector care mentine uleiurile naturale si care, odata rupt, lasa boabele expuse influentelor mediului.

Depozitarea corecta a cafelei garanteaza ca aceasta isi va pastra mirosul imbietor si gustul deosebit.
Astfel, cu ajutorul aparatului de vidat de la FoodSaver, reusesc sa pastrez cafeaua in cele mai bune conditii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii