Blogul culinar Articook, vechi prieten al Gustos.ro, vine de fiecare data cu informatii interesante. Vom urmari si de data aceasta cu atentie sfaturile Dikai Pascu, sigur avem ceva de invatat. Iata una dintre noile sale experiente din bucatarie, cu reteta inclusa: Una din utilitatile aparatului FoodSaver, care m-a salvat in bucatarie, neavand timpul necesar, a fost marinata de pui. Iata cum trebuie procedat:
Pui in punga carnea impreuna cu ce condimentele doresti si apoi videzi punga cu ajutorul aparatului.
Toate condimentele sunt sigilate in vid impreuna cu carnea iar vidul le mentine mult mai proaspete. In felul acesta carnea nu se usuca pentru ca aerul nu mai absoarbe umezeala din carne. Carnea se marineaza mult mai repede comparativ cu metoda clasica, pentru ca pe masura ce aerul este inlaturat porii carnii se deschid si permit marinatei sa intre mai usor in carne.
Daca vreau sa marinez carnea cu cateva zile inainte de a o gati pot fi sigura ca aceasta nu va contamina nimic din ceea ce am in frigider, uleiul nu isi va schimba gustul, va fi la fel de proaspat, toate aromele condimentelor folosite se vor pastra proaspete plus ca aceasta va ocupa mai putin spatiu in frigider.
Ingrediente
4 pulpe de pui
7 catei de usturoi, in coaja
5 linguri de ulei de masline extra virgin
3 crengute de rozmarin proaspat
1 lingurita piper negru proaspat macinat
sare de mare
Mod de preparare
1. Pisati frunzele de rozmarin intr-un mojar, puneti-le intr-un bol cu uleiul, piperul si usturoiul in coaja, zdrobit cu latul unui cutit.
2. Turnati compozitia peste pulpe si amestecati bine, pana sunt unse pe toate partile.
3. Transferati puiul in punga de vidat, asezati punga in aparatul de vidat astfel incat sosul sa nu curga din punga si selectati programul de vidare. Acesta va scoate tot aerul din punga dupa care va sigila punga.
4. Puneti la frigider pana cand doriti sa gatiti carnea. Lasati cel putin 30 min. inainte sa o gatiti.
5. Puneti cuptorul la 180 C cu incalzire sus si jos. Scoateti carnea din punga, sarati-o pe toate partile. Puneti-o intr-un vas de sticla cu pielea in jos, introduceti la cuptor si lasati aprox. 40 min. dupa care intoarceti puiul cu pielea in sus, astfel incat acesta sa se rumeneasca, mai lasati inca 30 min. pana cand carnea se desprinde usor de pe os.
In plus ce am gatit, am vidat in caserola si am depozitat la frigider (pentru ca nu tot timpul tot ce gatesti consumi in aceeasi zi). Si pentru a evita risipa si pentru a mentine prospetimea mancarii, solutia vidarii cu FoodSaver mi se pare foarte buna.
#stoprisipeialimentare
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii