Marinada de pui in vid sau cum sa marinezi mult mai repede - Articook

Blogul culinar Articook, vechi prieten al Gustos.ro, vine de fiecare data cu informatii interesante. Vom urmari si de data aceasta cu atentie sfaturile Dikai Pascu, sigur avem ceva de invatat. Iata una dintre noile sale experiente din bucatarie, cu reteta inclusa: Una din utilitatile aparatului FoodSaver, care m-a salvat in bucatarie, neavand timpul necesar, a fost marinata de pui. Iata cum trebuie procedat:

Marinada de pui in vid sau cum sa marinezi mult mai repede - Articook

Pui in punga carnea impreuna cu ce condimentele doresti si apoi videzi punga cu ajutorul aparatului.

Toate condimentele sunt sigilate in vid impreuna cu carnea iar vidul le mentine mult mai proaspete. In felul acesta carnea nu se usuca pentru ca aerul nu mai absoarbe umezeala din carne. Carnea se marineaza mult mai repede comparativ cu metoda clasica, pentru ca pe masura ce aerul este inlaturat porii carnii se deschid si permit marinatei sa intre mai usor in carne.

Daca vreau sa marinez carnea cu cateva zile inainte de a o gati pot fi sigura ca aceasta nu va contamina nimic din ceea ce am in frigider, uleiul nu isi va schimba gustul, va fi la fel de proaspat, toate aromele condimentelor folosite se vor pastra proaspete plus ca aceasta va ocupa mai putin spatiu in frigider.

Ingrediente

4 pulpe de pui

7 catei de usturoi, in coaja

5 linguri de ulei de masline extra virgin

3 crengute de rozmarin proaspat

1 lingurita piper negru proaspat macinat

sare de mare

Mod de preparare

1. Pisati frunzele de rozmarin intr-un mojar, puneti-le intr-un bol cu uleiul, piperul si usturoiul in coaja, zdrobit cu latul unui cutit.

2. Turnati compozitia peste pulpe si amestecati bine, pana sunt unse pe toate partile.

3. Transferati puiul in punga de vidat, asezati punga in aparatul de vidat astfel incat sosul sa nu curga din punga si selectati programul de vidare. Acesta va scoate tot aerul din punga dupa care va sigila punga.

4. Puneti la frigider pana cand doriti sa gatiti carnea. Lasati cel putin 30 min. inainte sa o gatiti.

5. Puneti cuptorul la 180 C cu incalzire sus si jos. Scoateti carnea din punga, sarati-o pe toate partile. Puneti-o intr-un vas de sticla cu pielea in jos, introduceti la cuptor si lasati aprox. 40 min. dupa care intoarceti puiul cu pielea in sus, astfel incat acesta sa se rumeneasca, mai lasati inca 30 min. pana cand carnea se desprinde usor de pe os.

In plus ce am gatit, am vidat in caserola si am depozitat la frigider (pentru ca nu tot timpul tot ce gatesti consumi in aceeasi zi). Si pentru a evita risipa si pentru a mentine prospetimea mancarii, solutia vidarii cu FoodSaver mi se pare foarte buna.

#stoprisipeialimentare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor