Cele mai bune supe din lume

E ceva extrem de delicios la bol fierbinte, plin cu supa gustoasa, intr-o seara friguroasa de iarna. Supa este un fel de mancare minunat si, dupa ce incerci cateva retete, vei descoperi ca nu e nici macar atat de greu de facut.

Cele mai bune supe din lume

Supele pot fi bazate pe zeama de carne, precum supa de pui sau de vita, sau pot fi cremoase, precum supa-crema de ciuperci. Ambele sunt preparate intr-un mod similar.

Supele pot reprezenta felul principal de mancare daca sunt consistente si contin multe legume sau carne, pot fi un aperitiv sau un fel intai, poti fi traditionale sau elegante, exotice, dar in orice caz, trebuie sa faca parte din meniul vostru.

Supa este un fel de mancare perfect pentru o masa sanatoasa si calda. Sunt sute de retete de supa pe care le poti incerca si multe altele pe care le poti crea, combinand ingrediente dupa placul tau. Gustos.ro ti-a pregatit cateva retete mai neconventionale, pentru ca meniul tau zilnic sa devina mai interesant.

Supa-crema de praz

Timp de preparare:

2 h (complexitate redusa)

Ingrediente:

4 fire praz, 50 g unt, ¼ l lapte, 1 lingura faina, 100 g smintina sau cascaval ras, sare, piper, patratele de piine

Mod de preparare:

Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc moale 1 ora. Se da prin sita, apasind bine ca sa treaca cit mai mult pireu

de praz. Se adauga laptele si se mai fierbe 10-15 minute Se serveste la masa cu smintina sau cu cascaval ras si patratele de piine.

Supa crema de pui si lamaie

Timp de preparare:

1 h15 min (complexitate medie)

Ingrediente:

4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri,

2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii,

1,125 l supa de pui din concentrat, 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici,

150 gr. smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare

Mod de preparare:

Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic. Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.

Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamiie pentru decor

Supa cu patratele de parmezan

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

Ingrediente:

supa de carne strecurata, 2 oua, 40 gr. parmezan, 2 linguri rase de faina, unt, sare

Mod de preparare:

Se freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se intinde o foaie subtire intr-o tava, pe o hirtie bine unsa cu unt, si se coace la cuptor la foc iute. Dupa ce s-a racit se taie patratele.

Patratelele se servesc cu supa strecurata, la masa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure