E ceva extrem de delicios la bol fierbinte, plin cu supa gustoasa, intr-o seara friguroasa de iarna. Supa este un fel de mancare minunat si, dupa ce incerci cateva retete, vei descoperi ca nu e nici macar atat de greu de facut.
Supele pot fi bazate pe zeama de carne, precum supa de pui sau de vita, sau pot fi cremoase, precum supa-crema de ciuperci. Ambele sunt preparate intr-un mod similar.
Supele pot reprezenta felul principal de mancare daca sunt consistente si contin multe legume sau carne, pot fi un aperitiv sau un fel intai, poti fi traditionale sau elegante, exotice, dar in orice caz, trebuie sa faca parte din meniul vostru.
Supa este un fel de mancare perfect pentru o masa sanatoasa si calda. Sunt sute de retete de supa pe care le poti incerca si multe altele pe care le poti crea, combinand ingrediente dupa placul tau. Gustos.ro ti-a pregatit cateva retete mai neconventionale, pentru ca meniul tau zilnic sa devina mai interesant.
Supa-crema de praz
Timp de preparare:
2 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 fire praz, 50 g unt, ¼ l lapte, 1 lingura faina, 100 g smintina sau cascaval ras, sare, piper, patratele de piine
Mod de preparare:
Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc moale 1 ora. Se da prin sita, apasind bine ca sa treaca cit mai mult pireu
de praz. Se adauga laptele si se mai fierbe 10-15 minute Se serveste la masa cu smintina sau cu cascaval ras si patratele de piine.
Supa crema de pui si lamaie
Timp de preparare:
1 h15 min (complexitate medie)
Ingrediente:
4 linguri de unt, 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri, 2 morcovi taiati rondele subtiri,
2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine, 3 lamii,
1,125 l supa de pui din concentrat, 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici,
150 gr. smintina dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare
Mod de preparare:
Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic. Lamiile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamiiile se storc. Se adauga coaja de lamiie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfirsit, se adauga smintina si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smintina.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamiie pentru decor
Supa cu patratele de parmezan
Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)
Ingrediente:
supa de carne strecurata, 2 oua, 40 gr. parmezan, 2 linguri rase de faina, unt, sare
Mod de preparare:
Se freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se intinde o foaie subtire intr-o tava, pe o hirtie bine unsa cu unt, si se coace la cuptor la foc iute. Dupa ce s-a racit se taie patratele.
Patratelele se servesc cu supa strecurata, la masa
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii