Supa este unul dintre primele feluri culinare cunoscute de om, urme ale existenţei unui astfel de preparat datând din anul 6000 î.e.n!
Odată cu primele vase capabile să susţină apă, oamenii au început să mănânce supă.
Supa este răspândită în toată lumea şi nu se mănâncă nepărat caldă. Există supe reci sau supe dulci! Am făcut o listă cu cele mai interesante supe din jurul lumii! Să ne spuneţi pe care aţi încercat-o!
Avgolemono este o supă grecească, cu lămâie şi ou.
Bisque este o supă franţuzească, cremoasă, cu fructe de mare.
Callaloo este supa specific statului Trinidad Tobago şi conţine carne de rac.
Supa de ou provine din China si se pregăteşte adăugând ouă bătute în apă fierbinte.
Kulajda este o supa de smântână din Cehia.
Fanesca se face cu cod şi este supa tradiţională a Ecuadorului.
În Japonia, supa Miso se face cu peşte şi soia.
Tarator se mănâncă în Bulgaria şi este o supă rece cu iaurt şi castraveţi.
Waterzooi este o supă belgiană din peşte.
Noi am încercat să gătim o Kulajda, de origine cehească. Iată reţeta:
Ingrediente:
4 ouă
200 ml smântână
250 gr cartofi fierţi
50 gr unt
40 gr făină
Apă, oţet
Frunză de dafin
Un praf de seminţe de chimen
Sare, condiment
Mod de preparare:
Într-o oală se amestecă bine făina cu untul, iar apoi se adaugă apă, amestecând constant. Se adaugă frunza de dafin şi seminţele de chimen şi dă la fiert timp de 15 minute. După, se adaugă smântâna, se ia de pe foc şi se lasă la răcit, dar doar un pic, până când nu mai fierbe. Se pune un pic de oţet şi se sparg deasupra patru ouă, dar în aşa fel încât să nu se spargă şi gălbenuşurile. Se pune capacul şi se lasă până când se întăresc ouăle. Supa se serveşte cu cartofi fierţi. Se condimentează după gust.
Poftă bună!
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii