Cu supa in jurul lumii

Supa este unul dintre primele feluri culinare cunoscute de om, urme ale existenţei unui astfel de preparat datând din anul 6000 î.e.n!

Cu supa in jurul lumii

Odată cu primele vase capabile să susţină apă, oamenii au început să mănânce supă.

Supa este răspândită în toată lumea şi nu se mănâncă nepărat caldă. Există supe reci sau supe dulci! Am făcut o listă cu cele mai interesante supe din jurul lumii! Să ne spuneţi pe care aţi încercat-o!

Avgolemono este o supă grecească, cu lămâie şi ou.

Bisque este o supă franţuzească, cremoasă, cu fructe de mare.

Callaloo este supa specific statului Trinidad Tobago şi conţine carne de rac.

Supa de ou provine din China si se pregăteşte adăugând ouă bătute în apă fierbinte.

Kulajda este o supa de smântână din Cehia.

Fanesca se face cu cod şi este supa tradiţională a Ecuadorului.

În Japonia, supa Miso se face cu peşte şi soia.

Tarator se mănâncă în Bulgaria şi este o supă rece cu iaurt şi castraveţi.

Waterzooi este o supă belgiană din peşte.

Noi am încercat să gătim o Kulajda, de origine cehească. Iată reţeta:

Ingrediente:

4 ouă

200 ml smântână

250 gr cartofi fierţi

50 gr unt

40 gr făină

Apă, oţet

Frunză de dafin

Un praf de seminţe de chimen

Sare, condiment

Mod de preparare:

Într-o oală se amestecă bine făina cu untul, iar apoi se adaugă apă, amestecând constant. Se adaugă frunza de dafin şi seminţele de chimen şi dă la fiert timp de 15 minute. După, se adaugă smântâna, se ia de pe foc şi se lasă la răcit, dar doar un pic, până când nu mai fierbe. Se pune un pic de oţet şi se sparg deasupra patru ouă, dar în aşa fel încât să nu se spargă şi gălbenuşurile. Se pune capacul şi se lasă până când se întăresc ouăle. Supa se serveşte cu cartofi fierţi. Se condimentează după gust.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi