În limba italiană Minestrone înseamnă „supă mare”, însă cuvântul îşi are originea în „minestra”, care înseamnă „a servi”. O supă cu foarte multe legume, orez şi paste, Minestrone este foarte populară printre italieni.
Se mănânca în cantităţi mici, ca fel întâi, dar şi ca cină. Vara, mulţi locuitori ai Peninsulei Italice o consumă caldă pentru că reglează temperatura corpului şi face căldura mai uşor de suportat.
Nu există o reţetă clară pentru această supă, de cele mai multe ori Minestrone conţinând orice legume se găsesc la piaţă, dar se pare că la bază are supa de fasole boabe. Un preparat care se bazează mai mult pe imaginaţia bucătarului, Minestrone poate conţine şi carne, dar ingredientele de bază sunt ceapa, roşile şi ţelina. Nu ştim dacă reţeta de mai jos este „originală”, dar un lucru ştim sigur: e delicioasă!
Ingrediente:
60 ml ulei de măsline
2 cepe, tocate,
8 căţei de usturoi, mărunţiţi
Un miez de ţelină tăiat felii (puteţi folosi şi frunzele de ţelină)
2 morcovi mari, tăiaţi cubuleţe
500 gr varză tocată
2 frunze de dafin
250 gr fasole boabe
350 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
200 gr roşii curăţate şi pasate
150 gr spanac tocat
250 gr pătrunjel tocat
100 gr orez
Sare şi piper
60 gr parmezan tăiat cubuleţe
20 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin. Se călsc legumele pentru 2-3 minute, având grijă să nu se ardă.
Se adaugă fasolea, cartofii şi roşile şi se amestecă uşor. Se acoperă ingredientele cu apă. Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul. Se adaugă sare şi se amestecă. Se fierbe timp de 20-25 de minute până e gata orezul.
Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmesan şi se mai fierbe pentru 5 minute. Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte cu parmesan ras deasupra. E mai bună a doua zi!
Buon appetito!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii