Minestrone, zuppa di bella Italia

În limba italiană Minestrone înseamnă „supă mare”, însă cuvântul îşi are originea în „minestra”, care înseamnă „a servi”.  O supă cu foarte multe legume, orez şi paste, Minestrone este foarte populară printre italieni.

Minestrone, zuppa di bella Italia

Se mănânca în cantităţi mici, ca fel întâi, dar şi ca cină. Vara, mulţi locuitori ai Peninsulei Italice o consumă caldă pentru că reglează temperatura corpului şi face căldura mai uşor de suportat.

Nu există o reţetă clară pentru această supă, de cele mai multe ori Minestrone conţinând orice legume se găsesc la piaţă, dar se pare că la bază are supa de fasole boabe. Un preparat care se bazează mai mult pe imaginaţia bucătarului, Minestrone poate conţine şi carne, dar ingredientele de bază sunt ceapa, roşile şi ţelina. Nu ştim dacă reţeta de mai jos este „originală”, dar un lucru ştim sigur: e delicioasă!

Ingrediente:

60 ml ulei de măsline

2 cepe, tocate,

8 căţei de usturoi, mărunţiţi

Un miez de ţelină tăiat felii (puteţi folosi şi frunzele de ţelină)

2 morcovi mari, tăiaţi cubuleţe

500 gr varză tocată

2 frunze de dafin

250 gr fasole boabe

350 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe

200 gr roşii curăţate şi pasate

150 gr spanac tocat

250 gr pătrunjel tocat

100 gr orez

Sare şi piper

60 gr parmezan tăiat cubuleţe

20 gr parmezan ras

Mod de preparare:

Într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin. Se călsc legumele pentru 2-3 minute, având grijă să nu se ardă.

Se adaugă fasolea, cartofii şi roşile şi se amestecă uşor. Se acoperă ingredientele cu apă. Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul. Se adaugă sare şi se amestecă. Se fierbe timp de 20-25 de minute până e gata orezul.

Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmesan şi se mai fierbe pentru 5 minute. Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte cu parmesan ras deasupra. E mai bună a doua zi!

Buon appetito!

Sursa reteta.

Sursa imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise