Minestrone, zuppa di bella Italia

În limba italiană Minestrone înseamnă „supă mare”, însă cuvântul îşi are originea în „minestra”, care înseamnă „a servi”.  O supă cu foarte multe legume, orez şi paste, Minestrone este foarte populară printre italieni.

Minestrone, zuppa di bella Italia

Se mănânca în cantităţi mici, ca fel întâi, dar şi ca cină. Vara, mulţi locuitori ai Peninsulei Italice o consumă caldă pentru că reglează temperatura corpului şi face căldura mai uşor de suportat.

Nu există o reţetă clară pentru această supă, de cele mai multe ori Minestrone conţinând orice legume se găsesc la piaţă, dar se pare că la bază are supa de fasole boabe. Un preparat care se bazează mai mult pe imaginaţia bucătarului, Minestrone poate conţine şi carne, dar ingredientele de bază sunt ceapa, roşile şi ţelina. Nu ştim dacă reţeta de mai jos este „originală”, dar un lucru ştim sigur: e delicioasă!

Ingrediente:

60 ml ulei de măsline

2 cepe, tocate,

8 căţei de usturoi, mărunţiţi

Un miez de ţelină tăiat felii (puteţi folosi şi frunzele de ţelină)

2 morcovi mari, tăiaţi cubuleţe

500 gr varză tocată

2 frunze de dafin

250 gr fasole boabe

350 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe

200 gr roşii curăţate şi pasate

150 gr spanac tocat

250 gr pătrunjel tocat

100 gr orez

Sare şi piper

60 gr parmezan tăiat cubuleţe

20 gr parmezan ras

Mod de preparare:

Într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin. Se călsc legumele pentru 2-3 minute, având grijă să nu se ardă.

Se adaugă fasolea, cartofii şi roşile şi se amestecă uşor. Se acoperă ingredientele cu apă. Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul. Se adaugă sare şi se amestecă. Se fierbe timp de 20-25 de minute până e gata orezul.

Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmesan şi se mai fierbe pentru 5 minute. Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte cu parmesan ras deasupra. E mai bună a doua zi!

Buon appetito!

Sursa reteta.

Sursa imagine.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura