Un mod simplu de a face copiii mici şi mofturoşi să mănânce feluri de mâncare pe care nu le vor este joaca.
Cu toţii am trecut prin „o lingură pentru mama, o lingură pentru tata, o lingură pentru ursuleţ” sau prin avionaşele cu mâncare ce ne aterizau pe limbă, şi trebuie să recunoaştem că a funcţionat. Combinaţia joacă - mâncare este câştigătoare. Şi când pe lângă aceste două componente intervine şi una de educare, cu atât mai bine!
Supa alfabet este cel mai distractiv mod de a mânca, de a te juca şi de a învăţa alfabetul. Însă istoria acestei supe nu este deloc legată de copilărie, ci de disputarea supremaţiei a două popoare. Legenda spune că romanii, în lupta lor cu grecii de a controla o mare parte din exporturile de tăieţei, au început să dea acestora forma literelor alfabetului latin, pentru a se diferenţia de rivali. Nu ştim dacă este adevărată povestea, dar ne place să credem că da.
Nu e obligatoriu sa ai un pitic prin casă pentru a găti o supă alfabet, aşa că recomandăm tuturor să pregătească acest fel distractiv de mâncare. Iată o reţetă simplă şi gustoasă!
Ingrediente:
20 gr unt
O ceapă medie tăiată mărunt
Doi morcovi tăiaţi mărunt
Câteva bucăţele de ţelină, tăiată mărunt
500 ml supă de pui
O linguriţă de busuioc
Un praf de sare
Doi căţei de usturoi tăiaţi fin
250 gr roşii tăiate cubuleţe
250 gr tăieţei alfabet fierţi (se găsesc de cele mai multe ori în magazinele BIO sau în supermarketuri)
150 ml lapte
Mod de preparare:
Într-o oală pe foc mediu se topeşte untul. Se adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi se gătesc până se înmoaie; se adaugă şi usturoiul şi se mai găteşte încă 2 minute. Se adaugă supa de pui, busuiocul, sarea, piperul şi roşile şi se fierbe timp de 20 de minute, la foc mic. Se ia oala de pe foc, se lasă la răcit câteva minute şi compoziţia se pune la blender până devine cremoasă. Se pune supa cremă înapoi în oală, se adaugă laptele şi tăieţeii alfabet şi se fierbe pentru încă 5 minute. Se serveşte cu caşcaval deasupra.
Poftă bună!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii