Aceasta supa crema e foarte gustoasa si aspectuoasa. O puteti servi familiei sau chiar la reuniuni cu prietenii sau sarbatori in familie. O puteti servi si rece, cu biscuiti sarati sau chipsuri. Iata reteta:
(O reteta semnata Deea)

Ingrediente:
750 g rosii mici coapte
250 g ceapa
30 g unt
2 cani supa din carne de vita
1/2 cana frisca
2 cl gin
frunza dafin
sare
piper
cimbru
rozmarin

Mod de preparare:


Se taie rosiile in jumatati sau sferturi, in functie de marime. (Le decojiti mai intai.) Taiati ceapa fin. Topiti untul intr-o caserola, adaugati ceapa, asezonati cu sare, cimbru si rozmarin. Prajiti ceapa pana se face moale. Se adauga rosiile si se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute, agitandu-se constant. Se adauga frunza de dafin si o supa de vita. Cu capacul inchis se lasa supa la foc mic aproximativ 40 de minute. Apoi se trece printr-o sita supa sau se amesteca intr-un mixer. Pentru un scurt moment, se aduce supa la fiert din nou. Apoi se adauga sare si piper pentru gust si se toarna ginul in supa. Se amesteca bine. Serviti cu o lingura de frisca (fara zahar).

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Un articol foarte interesant.Felicitari.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    O reteta interesanta.felicitari

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    O noua combinatie pentru supa de rosii.Interesant. Orice noutate e bine venita.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Interesanta combinatia supa - gin.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Dar pare sa fie foarte buna.Merita incercata

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Hm, nu m-am gandit niciodata sa pun gin in supa de rosii. Nici macar sa il beau inainte sau dupa ... dar m-ati convins :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Nu are de ce sa nu fie gustoasa...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Cred ca e delicioasa!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    E buna ideea

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Reteta suna foarte bine, pacat ca mie supa de rosii imi provoaca acid :(

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

    Curioasa combinatie, dar interesanta. Caserola, este neaparat necesara? Dar este foarte interesanta reteta.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

    Ginul este foarte aromat.... vad ca este putin, totusi nu-mi pot da seama de gustul pe care o are aceasta supa crema, dar care este legatura intre caserola si restul?

  • Elena Mihaela Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

    Eu fac supa de rosii altfel, insa trebuie sa recunosc ca mi-ati dat o idee foarte buna cu aceasta reteta. Sigur am sa o incerc!