Supele dulci de fructe ca-n Scandinavia

Suedezii apreciaza foarte mult supele, de aceea probabil ca au inventat si o supa dulce cu fructe. O dovada clara care demonstreaza cat de mult iubesc suedezii supele, in Stockholm exista o traditie pastrata din vremuri stravechi ca joia sa fie zi de supă.   

Supele dulci de fructe ca-n Scandinavia

Noi credem ca nu doar traditia i-a determinat la asemenea preferinte, ci si pentru ca supa este fost usor de pregatit. Apetitul pentru mancarurile dulci este cunoscut pentru gusturile suedezilor. Felurile sosuri de fructe alaturate Supele dulci sunt in general realizate din fructe, au consistenta destul de groasa. In Stockholm sunt specifice supe dulci de fructe precum cele de maces si afine, acestea se serversc calde sau reci.
 
Acestea fiind spuse, va oferim o reteta clasica de supa dulce, preferata de scandinavi. Reteta este de baza, puteti sa experimentati si sa adaugati diferite arome si ingrediente, in functie de preferinte si de ce aveti la indemana.

Timp de preparare: 30 de minute

Portii: 3
 
Ingrediente:
1,2 litri apa
jumatate ceasca de mere uscate, tocate fin
jumatate de ceasca de struguri
jumatate de ceasca de caise uscate, tocate fin
jumatate de ceasca de prune fara samburi, tocate fin
1 lingura de tapioca perlata
1 baton de scortisoara
1 anason stelat (optional)
1 ceasca de suc de fructe (mere sau merisoare)

Mod de preparare:

Aduceti apa la punctul de fierbere. Amestecati fructele uscate, tapioca perlata, batonul de scortisoara si anasonul stelat, reduceti focul la mediu si fierbeti incet pentru 25 de minute. Adaugati sucul de fructe si lasati pe foc inca 5 minute. Scoateti scortisoara si anasonul.
 
Supa dulce poate fi servita calda sau rece, ca desert, gustare sau mic dejun. Pont: puteti folosi fursecuri mici pe care sa le presarati pe deasupra supei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise