Modalitati naturale de conservare a fructelor de sezon

Cu riscul de a ne repeta, o sa va mai spunem o data ca nu ne place iarna pentru ca nu gasim fructe proaspete. Mereu ni se face dor de capsuni si mure sau de pepene. Noroc cu toate metodele de conservare naturale pe care le cunoaştem, unele mai noi şi unele mai vechi, de la bunici.

Modalitati naturale de conservare a fructelor de sezon

1.Depozitarea. Dacă nu aveţi pivniţă, sigur găsiţi un colţ al casei mai întunecos, răcoros şi uscat, unde încap câteva lădiţe cu fructe. Cel mai bine se păstrează aşa merele, perele şi prunele.

 

2.Îngheţarea. Despre cât de uşor este să păstrezi fructe la congelator, am scris aici. Abia aşteptăm tarta aia cu fructe de pădure din decembrie.

 

3.Murăturile. Şi fructele pot fi puse la murat. Acest tip de conservare este foarte sănătos, pentru că fructele îşi păstrează substanţele hrănitoare. Procedeul este acelaşi ca la murăturile clasice. Printre fructele care pot fi murate se numara pepenele, strugurii, merele, perele, zmeura, coacăzele, lămâile şi prunele. Iată o reţetă de care să vă bucuraţi la iarnă:

 

Prune murate

Ingrediente:
1,5 kg prune
15 gr ghimbir măcinat
3 ardei iuţi tocaţi mărunt
5gr cuişoare
Un praf scorţişoară
Un praf sare
400gr zahăr
500 ml oţet

 

Mod de preparare:
1.Se spală fructele şi fiecare prună se împunge uşor cu o furculiţă.
2.Toate celelalte ingrediente se pun într-o oală şi se dau la fiert.
3.Când fierb, se adaugă prunele şi se lasă 3-4 minute la fiert.
4.Se scot prunele şi se pun în borcane sterilizate.
5.Siropul se fierbe în continuare până se îngroaşă.
6.Când e gata se toarnă peste fructe, în borcane.
7.Se lasă la răcit şi se pun într-un loc răcoros şi uscat.
 
Poftă bună!
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise