Modalitati naturale de conservare a fructelor de sezon

Cu riscul de a ne repeta, o sa va mai spunem o data ca nu ne place iarna pentru ca nu gasim fructe proaspete. Mereu ni se face dor de capsuni si mure sau de pepene. Noroc cu toate metodele de conservare naturale pe care le cunoaştem, unele mai noi şi unele mai vechi, de la bunici.

Modalitati naturale de conservare a fructelor de sezon

1.Depozitarea. Dacă nu aveţi pivniţă, sigur găsiţi un colţ al casei mai întunecos, răcoros şi uscat, unde încap câteva lădiţe cu fructe. Cel mai bine se păstrează aşa merele, perele şi prunele.

 

2.Îngheţarea. Despre cât de uşor este să păstrezi fructe la congelator, am scris aici. Abia aşteptăm tarta aia cu fructe de pădure din decembrie.

 

3.Murăturile. Şi fructele pot fi puse la murat. Acest tip de conservare este foarte sănătos, pentru că fructele îşi păstrează substanţele hrănitoare. Procedeul este acelaşi ca la murăturile clasice. Printre fructele care pot fi murate se numara pepenele, strugurii, merele, perele, zmeura, coacăzele, lămâile şi prunele. Iată o reţetă de care să vă bucuraţi la iarnă:

 

Prune murate

Ingrediente:
1,5 kg prune
15 gr ghimbir măcinat
3 ardei iuţi tocaţi mărunt
5gr cuişoare
Un praf scorţişoară
Un praf sare
400gr zahăr
500 ml oţet

 

Mod de preparare:
1.Se spală fructele şi fiecare prună se împunge uşor cu o furculiţă.
2.Toate celelalte ingrediente se pun într-o oală şi se dau la fiert.
3.Când fierb, se adaugă prunele şi se lasă 3-4 minute la fiert.
4.Se scot prunele şi se pun în borcane sterilizate.
5.Siropul se fierbe în continuare până se îngroaşă.
6.Când e gata se toarnă peste fructe, în borcane.
7.Se lasă la răcit şi se pun într-un loc răcoros şi uscat.
 
Poftă bună!
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise