Sunt o sumedenie de condimente si ierburi aromatice interesante pe care am vrea sa le incercam, pentru ca unele sunt mai “exotice” si mai greu de gasit, ne-am gandit sa deschidem o serie de discutii despre locurile de unde putem cumpara diverse condimente. Iata cate ceva despre aceasta planta aromata, hasmatuchi:
Hasmatuchi, Anthriscus silvestris (asmatuchi, asmatui sau hasmaciuca) este o planta erbacee, placut mirositoare, cu flori albe, uneori galbui, dispuse in umbele mici. Seamana cu patrunjelul, insa are funzele mai incretite.
Hatmatuchi seamana la frunze cu patrunjelul, numai ca frunzele sunt mai dese, mai mici si de un verde mai deschis.
Hasmatuchi este un condiment popular in Europa centrala si occidentala; frunzele proaspete sunt tocate pentru a fi adaugate supelor, salatelor si mancarurilor de peste, asemanator felului in care se foloseste si patrunjelul si frunzele de coriandru (cilantro).
Aroma este unica, fiind foarte parfumat - este dulce si foarte aromata, gustul fiind undeva intre patrunjel si anason . Se foloseste la ciorbe ( mai ales la borsul de cartofi cu smantana) si la salate (e traditionala salata de oua cu hatmatuchi si ceapa verde).
Frunzele de hasmatuchi uscate sunt mai putin aromate. In tarile nordice hasmatuchi este adesea substituit in retete de inrudita smirna, care are insa o aroma mai puternica.
Acestea fiind zise, speram ca v-am suscitat interesul si ca doriti sa aflati de unde il puteti procura. Asadar, daca stiti de unde, nu ezitati sa impartasiti si comunitatii Gustos.ro prin comentarii la acest articol.
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu