Hasmatuchi - de unde il cumparam?

Sunt o sumedenie de condimente si ierburi aromatice interesante pe care am vrea sa le incercam, pentru ca unele sunt mai “exotice” si mai greu de gasit, ne-am gandit sa deschidem o serie de discutii despre locurile de unde putem cumpara diverse condimente. Iata cate ceva despre aceasta planta aromata, hasmatuchi:  

Hasmatuchi - de unde il cumparam?

Hasmatuchi, Anthriscus silvestris (asmatuchi, asmatui sau hasmaciuca) este o planta erbacee, placut mirositoare, cu flori albe, uneori galbui, dispuse in umbele mici. Seamana cu patrunjelul, insa are funzele mai incretite.

Hatmatuchi seamana la frunze cu patrunjelul, numai ca frunzele sunt mai dese, mai mici si de un verde mai deschis.

Hasmatuchi este un condiment popular in Europa centrala si occidentala; frunzele proaspete sunt tocate pentru a fi adaugate supelor, salatelor si mancarurilor de peste, asemanator felului in care se foloseste si patrunjelul si frunzele de coriandru (cilantro).

Aroma este unica, fiind foarte parfumat - este dulce si foarte aromata, gustul fiind undeva intre patrunjel si anason . Se foloseste la ciorbe ( mai ales la borsul de cartofi cu smantana) si la salate (e traditionala salata de oua cu hatmatuchi si ceapa verde).

Frunzele de hasmatuchi uscate sunt mai putin aromate. In tarile nordice hasmatuchi este adesea substituit in retete de inrudita smirna, care are insa o aroma mai puternica.

Acestea fiind zise, speram ca v-am suscitat interesul si ca doriti sa aflati de unde il puteti procura. Asadar, daca stiti de unde, nu ezitati sa impartasiti si comunitatii Gustos.ro prin comentarii la acest articol.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise