Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.
Ingrediente:
600 gr faina
50 gr zahar
14gr drojdie uscata/ 30 gr drojdie proaspata
180 ml lapte condensat
250 ml apa calduta
1 ou mare
un varf sare
Mod de preparare:
Amestecam faina cu drojdia uscata ( daca folosim proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centru fainii), adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem o biluta elastica (daca aluatul mai cere faina mai adaugati cate o lingurita o data).
Lasam aluatul la crescut cam 2 ore dupa care il rasturnam pe masa infainata si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm din care taiem cu o forma rotunda sau alta forma, gogosile.

Punem gogosile pe un fund de lemn mare si bine infainat la crescut pentru 30-45 minute.

Le lasam sa isi dubleze volumul, dupa care le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.

Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.


Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii