Cum pregatim Bouillabaisse

Bouillabaisse este un tip de supa/tocanita de peste din zona Provence, originara mai exact din orasul-port Marseille. Reteta e mai mult un soi de supa care contine diverse tipuri de peste, fructe de mare si legume, cu ierburi si condimente precum usturoi, coaja de portocala, busuioc si sofran. Se adauga cel putin trei tipuri diferite de peste in bouillabaisse.  

Cum pregatim Bouillabaisse

De asemenea, reteta presupune si mai multe tipuri de fructe de mare, precum crabi, caracatita, scoici, melci sau creveti. Variantele mai scumpe contin languste. Legume precum ceapa, rosii, telina sau cartofi sunt fierte odata cu zeama de peste. In Marsilia, supa e servita intr-un castron in care se pun si felii de paine si un fel de sos de maioneza, iar fructele de mare si legumele sunt servite separat, in alt bol.

Iata si reteta:

Ingrediente

2 kg peste (cod, somon, ton, hering), 500 g fructe de mare (scoici, melci, creveti, caracatita), 2 cepe, 1 fir de praz, 2 rosii, 150 ml ulei de masline, 100 ml vin alb, 4 catei de usturoi, 2 frunze de dafin, o jumatate lingurita fenicul, un praf de cimbru, 2 ardei iuti rosii, 1 praf de sofran, 6-7 felii de bagheta, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se incinge uleiul. Apoi, se adauga ceapa taiata pestisori, prazul taiat rondele si rosiile taiate cubulete. Se adauga usturoiul zdrobit, dafinul, fenicului, cimbrul si ardeii iuti. Se dau in cateva clocote, amestecandu-se des, se adauga sare si piper si se ia tigaia pe foc. Se lasa sa se raceasca. In acest amestec se va marina pestele 4-5 ore.

Separat, bucatile de peste marinate se pun intr-o cratita. Se adauga fructele de mare si se acopera cu apa rece. Se pune la fiert pentru 6-8 minute la foc mare, apoi se da focul mai mic. Se adauga sofranul, vinul alb, se acopera vasul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se scot pestele si fructele de mare din supa, iar supa ramasa se paseaza si condimenteaza dupa gust. Intr-un bol se pune supa pasata, apoi se adauga inauntru bucatile de peste si fructele de mare. Se pun in boluri si feliile de bagheta prajite.

Pofta buna!

 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise