Editura Humanitas iti prezinta cele mai gustoase retete ale Dragai Olteanu Matei

Recent, Editura Humanitas Multimedia a lansat un audiobook cu retete sub semnatura Dragai Olteanu Matei, sub titlul preluat din faimosul Creanga “Golatatea inconjura, iar foamea da de-a dreptul”.

Editura Humanitas iti prezinta cele mai gustoase retete ale Dragai Olteanu Matei

Audiobook-ul contine 22 de retete in versuri si in proza, culese, scrise si povestite de Draga Olteanu Matei, care este, printre altele, si o mare pasionata a domeniului culinar. Actrita, in varsta de 75 de ani, s-a retras de pe scena Teatrului National tocmai la Piatra Neamt, unde a fondat compania de teatru numita Teatrul Nostru.

Retetele din acest CD au fost culese de indragita actrita fie in timpul turneelor sale prin Europa, fie chiar din tara noastra, si au fost experimentate in bucataria proprie. Cu fiecare reteta in parte, ascultatorul are cate o noua surpriza. Daca in “Micul tratat despre parjoala” actrita ne povesteste, in rime, care este diferenta dintre parjoala si chiftea, povestea ciorbei de peste ruseasca, numita Uha, impleteste instructiunile unei retete cu povestea unei calatorii cu peripetii in Rusia, totul, desigur, in versuri scrise cu mult umor. Si, spre finalul retetelor, intervine marea surpriza: Draga Olteanu Matei a pastrat pentru sfarsit trei retete speciale, trimise intr-o scrisoare de catre sora cea mare a lui Eminescu, Aglae Drogli, surorii celei mici, Harieta.

Fie ca doresc sa afle retete noi sau, pur si simplu, sa asculte povestile Dragai, acest audiobook va face cu siguranta placere pasionatilor domeniului culinar. De aceea, Gustos.ro v-a pregatit un concurs special, in care cei ce propun cele mai gustoase retete traditionale sunt premiati cu cate un CD audio cu retetele Dragai Olteanu Matei. Pentru a afla mai multe detalii despre acest concurs, va invitam sa accesati pagina dedicata acestuia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise