autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare, rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie marunt.


Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara rosii si fasolea verde).


Se continua fierberea, iar cand legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde.


Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute.


Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamiie si se adauga in compozitie, se amesteca si se retrage de pe foc.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Medeea_Giorgiana

    Medeea_Giorgiana (Bucatar sef):

    Am pus aceleasi ingriedente in linii mari , atata ca in loc de smantana am pus un iaurt usor ,am renuntat la cartofi si varza, si de aseamenea am mai adaugat un ardei iute taiat marunt. A iesit foarte buna si asa :)

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emi Olaru , 19 septembrie 2013

    a iesit o ciorba superfaina,avand an vedere ca e prima oara cand fac ciorba,am pus cam detuate an lini mari,dar sa unplut oala numai de legume apa am pus cam putina,dar a iesit buna!

  • Fara foto

    KiKiS (Bucatar) , 15 octombrie 2010

    Pentru cei care spun ca reteta asta nu e profesionala,sa stiti ca din ce am observat eu e chiar asa cum este trecuta in retetarele de bucatarie pentru restaurante.In plus, calirea unor componente este adesea folosita in prepararea multor ciorbe si supe din bucataria internationala.Daca voi nu ati mai procedat asa,nu inseamna ca nu se poate sau nu se foloseste. Legat de liezon,si eu il adaug dupa oprirea focului,pentru a evita formarea de "zdrente" neplacute ca aspect,indiferent ce scrie in retetare sau alte surse.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O ciorbica buna si eu fac asemanatoare.

    • Fara foto

      nico , 23 ianuarie 2010

      bunica mea facea prajeli dinastea la ciorbe si erau minunate... si mai facea un fel de prajeala cu putina faina la care i zicea rantas.... ies foarte bune asa...

    • Fara foto

      gogu , 08 noiembrie 2009

      "Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi. " Apuca-te tu, draga, de invatat limba romana ;) Citeste o carte, ia o gura de aer...d-astea... PS: daca esti asa priceputa, de ce citesti retete pe net?

    • Fara foto

      oana , 27 august 2009

      Eu nu am m-ai auzit de prajeala la ciorba!!!!!

    • Fara foto

      gigi , 09 aprilie 2009

      Ma, mie imi place cum suna cred ca o sa incerc... apropo reteta cu tocanita de cartofi mi-a iesit excelent. Incercati retetele de aici MERITA

    • Fara foto

      panaghioti turturanu , 12 martie 2009

      Ba, care v-a invatzat sa facetzi mancare? Nu mi-a ieshit nimik dupa cum mi-atzi dat indicatziile, asha ca apucatziva de alta meserie, ca asta nu e de voi.

    • Fara foto

      teo , 02 martie 2009

      Ce-s aia frecatei? :)

    • Fara foto

      dea , 06 ianuarie 2009

      Nu e ok, smantana si oul nu se mai fierb, se pun dupa ce ciorba a fost luata de pe foc, tocmai pentru a nu face frecatei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

296 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 2
  • 5 I apa
  • 200 g morcovi,
  • 100 g telina
  • 50 g patrunjel-pastîrnac
  • 150 g ceapa
  • 500 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 150 g dovlecei
  • 150 g fasole verde fiarta
  • 250 g varza albă
  • 500 g rosii
  • 1 leg. verdeata
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 4-5 g sare de lămîie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Emi Olaru

a iesit o ciorba superfaina,avand an vedere ca e prima oara cand fac ciorba,am pus cam detuate an lini mari,dar sa unplut oala numai de legume apa am pus cam putina,dar a iesit buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de lapte

Supa de lapte

Se pun la fiert laptele si apa. Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe