autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema de lamaie

Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
4 oua, 300 grame zahar, sucul a 3 lamai, coaja rasa a 2 lamai, 100 grame unt, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

121 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul. se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox


se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.


PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.


PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tarta cu crema de lamaie

Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Separam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 11 iulie 2014

    e f f f f bunaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    Scorteanu Marius , 26 ianuarie 2014

    bau

  • Fara foto

    Octavia Draghici , 26 decembrie 2013

    e foarte gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

121 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Raporteaza reteta

Fara foto

anca

e f f f f bunaaaaaaaaaaa



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse