autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema de lamaie

Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ana macavei (Bucatar sef)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
4 oua, 300 grame zahar, sucul a 3 lamai, coaja rasa a 2 lamai, 100 grame unt, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

121 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul. se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox


se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.


PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.


PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Mille Feuille cu crema de lamaie

Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de lamaie

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 11 iulie 2014

    e f f f f bunaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    Scorteanu Marius , 26 ianuarie 2014

    bau

  • Fara foto

    Octavia Draghici , 26 decembrie 2013

    e foarte gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

121 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Raporteaza reteta

Fara foto

anca

e f f f f bunaaaaaaaaaaa



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse